Bernadett
0 °C
4 °C

Kiránduló óvodások buszába rohant egy betonkeverő

2006.05.23. 11:38
Tisztázatlan körülmények között rohant egymásba egy 17 óvodást szállító autóbusz és egy betonkeverő Kecskemét belvárosában. A buszsofőr azt mondta a rendőröknek, hogy azért nem adta meg az elsőbbséget, mert a busz fékje elromlott.

Összeütközött egy óvodásokat szállító autóbusz és egy betonkeverő Kecskemét belvárosában kedden délelőtt, jelentette a HavariaPress. A baleset Mártírok útja és a Klebersberg Kuno utca kereszteződésében történt 11 óra körül, a buszon a sofőrön kívül 17 gyerek és három felnőtt kísérő volt, az óvodások épp kirándulni indultak - mondta el az Indexnek Hortobágyi István őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa.

A kereszteződésbe behajtó buszba balról ütközött a betonkeverő, aminek amúgy elsőbbsége lett volna. A munkagép nekilökte a buszt egy villanypóznának, ami kidőlt. A betonkeverő az ütközéstől az oldalára borult.

A helyszínen előbb az árammentesítést és a vezetékek eltávolítását kellett megoldani, és csak azután lehetett elkezdeni a mentést. A mentők mindenkit a kecskeméti kórházba vittek, mondta Hortobágyi István. Az Országos Mentőszolgálattól azt az információt kaptuk, hogy a gyerekeket megfigyelésre vitték a kórházba, három felnőtt állapota azonban súlyos.

A gyerekek jól vannak

A gyerekek kivizsgálása még most is tart, néhányan megsérültek az ütközésben, de az biztos, hogy nincs közöttük sem súlyos, sem életveszélyes sérült, mondta el az Indexnek a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházának illetékese. Az óvónő is a kórházban van, és igyekszik megnyugtatni a megijedt óvodásokat.

Az óvoda vezetője szerdára ígért bővebb felvilágosítást a balesetről, ami a Mártírok utcai óvoda közvetlen közelében történt. Az óvoda jelenleg zárva van, mert a villamos vezetékek leszakadása miatt nincs áram az épületben. Az óvodai kirándulás célja a kecskeméti planetárium lett volna, tudtuk meg az intézmény vezetőjétől.

A buszsofőr azt mondta a rendőröknek, hogy azért nem adta meg az elsőbbséget a betonkeverőnek, mert a busz fékje elromlott, így nem tudta megállítani a járművet a kereszteződés előtt. A rendőrség műszaki szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.