Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

A kocsiba csapódó őz ölte meg

2006.03.10. 12:01
Halálos kimenetelű őzbaleset történt Magyarországon. Egy nő meghalt, egy férfi könnyebben megsérült amikor autójukba egy elgázolt őz csapódott csütörtökön este.

A szélvédőn keresztül a kocsiba csapódó őz végzett csütörtökön este Somogy megyében egy nővel. A megyei rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy 49 éves osztopáni férfi autójával Juta felől Várda irányába hajtott a 6701. számú úton, amikor elütött egy úttestre elé ugró őzet.

A vad az ütközés következtében átrepült a szemközti sávba és az ott egy Ford Escort utastérbe csapódott az első szélvédőjén keresztül. A baleset során az autóban utazó 40 éves osztopáni nő a helyszínen életét veszítette, a sofőr nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Hasonló baleset történt 2005 májusában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátor határában, akkor egy Opel gázolt el egy őzet. A szerencsétlenül járt állat a szélvédőn keresztül nagy erővel az utastérbe vágódott, súlyosan megsebesítette a sofőr mellett ülő nőt, és könnyű sérülést okozott a hátul utazó hétéves kisfiúnak.

A rendőrség korábbi állásfoglalása szerint olyan útszakaszokon, ahol közlekedési táblák figyelmeztetnek a vadmozgásra, a sofőrök felelőssége, hogy óvatosabban vezessenek. Amennyiben elgázolnak egy állatot, a területen működő vadásztársaság kártérítési igénnyel léphet fel az autós ellen, hogy az elpusztult állat értékét megtérítsék.