Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Előzetesben az ózdi kettős gyilkosság gyanúsítottja

2008.09.28. 12:20
Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Miskolci Városi Bíróság vasárnap azt a 23 éves férfit, aki a gyanú szerint megölte hitelezőjét és annak 9 éves kislányát Ózdon. Egy gyártelepre csalta hitelezőjét azzal az ürüggyel, hogy szeretné megadni csaknem hárommillió forintos tartozását. Pénz helyett azonban lelőtte az 53 éves férfit. Ezután vette észre, hogy a 9 éves lánya az autóban várakozik, őt is megölte.

Előzetes letartóztatásba helyezte vasárnap a Miskolci Városi Bíróság azt a 23 éves férfit, akit előre kitervelten nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak, közölte Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője.

A 23 éves ózdi férfi, akit azzal vádolnak, hogy megölte 53 éves hitelezőjét és annak 9 éves kislányát, a bíróság előtt azt mondta, megbánta tettét és tudomásul veszi a bíróság előzetes letartóztatásra vonatkozó döntését.

Az 53 éves férfinek nagyobb összeggel tartozott a 23 éves ózdi fiatalember, aki kintlévőségét nem akarta kiegyenlíteni, ezért szerdán hitelezőjét egy ózdi telephelyre csalta, ahol egy lelőtte, majd végzett a férfi kislányával is.

Az MTI információi szerint a fiatalember előre készült a bűncselekmény elkövetésére, ennek jele az is, hogy a helyszínen eldugott fegyverrel követte el a gyilkosságot. A fegyvert és használatának körülményeit szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség.

Az MTI értesülése szerint az 53 éves férfi éppen lovagolni vitte a kislányát, útközben fogadta azt a telefonhívást, amellyel a telephelyre csalta őt későbbi gyilkosa, aki nem egészen hárommillió forinttal tartozott neki.

A 23 éves adós a telephelyen lelőtte a férfit, csak később vette észre a kocsiban tartózkodó kislányt. Az apa holttestét egy savval teli víztartályban, a kislányt az erdőben rejtette el.

Vereckei Csaba ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője korábban azt mondta: nem a klasszikus értelemben vett uzsorakölcsön áll az ózdi kettős gyilkosság hátterében, az elkövető pánikba esett és a szemtanú elhallgattatása miatt végzett áldozata 9 éves kislányával.

A gyanúsítottat egy nap alatt elfogták, utána részleges beismerő vallomást tett. A férfi ellen előre kitervelten, aljas indokból, részben 14 év alatti személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt kezdtek nyomozást. Ha bűnösnek találják akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?