Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Előzetesben az ózdi kettős gyilkosság gyanúsítottja

2008.09.28. 12:20
Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Miskolci Városi Bíróság vasárnap azt a 23 éves férfit, aki a gyanú szerint megölte hitelezőjét és annak 9 éves kislányát Ózdon. Egy gyártelepre csalta hitelezőjét azzal az ürüggyel, hogy szeretné megadni csaknem hárommillió forintos tartozását. Pénz helyett azonban lelőtte az 53 éves férfit. Ezután vette észre, hogy a 9 éves lánya az autóban várakozik, őt is megölte.

Előzetes letartóztatásba helyezte vasárnap a Miskolci Városi Bíróság azt a 23 éves férfit, akit előre kitervelten nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak, közölte Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője.

A 23 éves ózdi férfi, akit azzal vádolnak, hogy megölte 53 éves hitelezőjét és annak 9 éves kislányát, a bíróság előtt azt mondta, megbánta tettét és tudomásul veszi a bíróság előzetes letartóztatásra vonatkozó döntését.

Az 53 éves férfinek nagyobb összeggel tartozott a 23 éves ózdi fiatalember, aki kintlévőségét nem akarta kiegyenlíteni, ezért szerdán hitelezőjét egy ózdi telephelyre csalta, ahol egy lelőtte, majd végzett a férfi kislányával is.

Az MTI információi szerint a fiatalember előre készült a bűncselekmény elkövetésére, ennek jele az is, hogy a helyszínen eldugott fegyverrel követte el a gyilkosságot. A fegyvert és használatának körülményeit szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség.

Az MTI értesülése szerint az 53 éves férfi éppen lovagolni vitte a kislányát, útközben fogadta azt a telefonhívást, amellyel a telephelyre csalta őt későbbi gyilkosa, aki nem egészen hárommillió forinttal tartozott neki.

A 23 éves adós a telephelyen lelőtte a férfit, csak később vette észre a kocsiban tartózkodó kislányt. Az apa holttestét egy savval teli víztartályban, a kislányt az erdőben rejtette el.

Vereckei Csaba ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője korábban azt mondta: nem a klasszikus értelemben vett uzsorakölcsön áll az ózdi kettős gyilkosság hátterében, az elkövető pánikba esett és a szemtanú elhallgattatása miatt végzett áldozata 9 éves kislányával.

A gyanúsítottat egy nap alatt elfogták, utána részleges beismerő vallomást tett. A férfi ellen előre kitervelten, aljas indokból, részben 14 év alatti személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt kezdtek nyomozást. Ha bűnösnek találják akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

  • Vennék
  • Hírek