Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Megsebesítette a kocsiban ülőket az elgázolt őz

2005.05.13. 11:27
Őzet gázolt egy Opel Nyírbátor határában. A szerencsétlenül járt állat a szélvédőn keresztül nagy erővel az utastérbe vágódott, súlyosan megsebesítette a sofőr mellett ülő nőt, és könnyű sérülést okozott a hátul utazó hétéves kisfiúnak.

Két utas is megsérült, egyikük súlyosan, amikor autójuk elgázolt egy őzet Nyírbátor határában. A baleset csütörtökön késő délután, fél hat körül történt, a szabolcsi kisvárost Nyírvasvárival összekötő útszakaszon. Az Opel Vectra vezetője a jelenlegi adatok szerint a megengedett sebességgel haladt, amikor egy őz ugrott a kocsi elé az útra.

Az állat az ütközés következtében a szélvédőnek csapódott, betörte a vastag üveget és a hátsó ülésre zuhant. A nagy erővel az utastérbe vágódó állat súlyosan megsebesítette a sofőr mellett ülő nőt, aki orrcsonttörést szenvedett, és könnyű sérülést okozott a hátul utazó hétéves kisfiúnak, tudtuk meg Fülöp Gergelytől, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. A kocsiban négyszázezer forint kár keletkezett, a baleset pontos körülményei még vizsgálják. Az őz nem élte túl az ütközést.

A baleset apropóján a rendőrség kéri a gépkocsivezetőket, hogy mivel az elmúlt napokban több, szerencsére kevésbé súlyos kimenetelű őzbaleset is történt a Nyírségben, legyenek fokozottan óvatosak, különösen ott, ahol a vadveszélyre jelzőtábla is figyelmeztet. Mint azt Fülöp Gergely elmondta, csütörtökön több őzgázolásról is érkezett bejelentés, de mivel ezekben csak az állatok sérültek meg, vagy pusztultak el, rendőrségi eljárás egyik esetben sem indult.

A rendőrség szerint olyan útszakaszokon, ahol közlekedési táblák figyelmeztetnek a vadmozgásra, a sofőrök felelőssége, hogy óvatosabban vezessenek. Amennyiben elgázolnak egy állatot, a területen működő vadásztársaság kártérítési igénnyel léphet fel az autós ellen, hogy az elpusztult állat értékét megtérítsék.