Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Stresszoldó szavazás Denverben

2003.08.13. 09:50
Stresszoldó intézkedésekre kötelezné a denveri városatyákat Jeff Peckman. Az agilis denveri két és félezer aláírást csatolt népszavazási kezdeményezéséhez. Charlie Brown tanácstag szerint az ötlet "bolond".
Hozzon-e stresszoldó intézkedéseket a városi vezetés - a kérdésre egy novemberi népszavazáson válaszolhatnak Denver lakói. A városvezetés nem kerülhette el a kérdés felvételét a szavazólapra, mivel egy helyi polgár, Jeff Peckman 2462 hitelesített aláírással támogatta meg kezdeményezését - írja az AP.

Bolond ötlet

Bár a városvezetés egyes tagjai szerint a kezdeményezés legalábbis sajátos, a tanács végül 11-2 arányban elfogadta azt. "Bolond dolog" - nyilatkozta az AP-nek Charlie Brown tanácstag. "A választók nem azért delegáltak minket a testületbe, hogy frivol fantáziákat teljesítsünk, márpedig ez az" - kommentálta Peckman kezdeményezését Brown.

Peckman szerint a tanácstagoknak alkotmányos kötelessége a kezdeményezés támogatása, hiszen "általános védelmet és otthoni nyugalmat" kell biztosítaniuk - írja az AP. A javaslat nem részletezi, mit tehetnének a városatyák Denver stresszmentesítéséért. Peckman elmondása szerint köztéri zenére és az iskolai étkeztetés javítására gondolt.