Ágnes
-1 °C
2 °C

Békeaktivista lesz Bush szomszédja

2003.03.11. 15:28
Bush elnök texasi birtoka mellett egy lelkes pacifista vett házat, aki azt is bejelentette, hogy az ingatlant összejövetelek megrendezésére fogja használni.
A Dallas mellet élő John Wolf békeaktivista úgy határozott, hogy egy házat vásárol a mindössze ezer lelket számláló texasi Crawfordban, ahol George W. Bush amerikai elnöknek is van egy farmja. A férfi az elnök birtoka mellet lévő házat szúrta ki, és vásárolta meg. Wolf nyilvánosságra hozta, hogy birtokán összejöveteleket rendez, ahol olyan témákat vitatnak majd meg, mint például az iraki háború ügye. Hozzátette, hogy új birtokáról valószínűleg béketünteséket is szerveznek az elnök által csak "nyugati Fehér Ház"-ként emlegetett Bush birtok mellett.

Wolf az 54 ezer dollárért vásárolt házat egy úgynevezett "békeházzá" kívánja átalakíttatni. Elmondta, hogy a házon különböző vallású emberek, muzulmánok, katolikusok és kvékerek is dolgozni fognak. A kertben lesz médiacentrum és a különböző hívőknek elkülönített épület a vallásgyakorlásra, jelentette a CNN.

"Menjenek Washingtonba tüntetni"

Crawford polgármestere Robert Campbell azt nyilatkozta a Dallas Morning News-nak hogy a "házon tartják majd a szemüket". Hozzátette, hogy "nem engedik meg az embereknek, hogy itt cirkuszoljanak. Ha tüntetni akarnak, akkor menjenek Washingtonba."