Krisztina
19 °C
25 °C

Pajszerral és szöghúzóval támadtak a rendőrökre

2003.10.04. 12:25
Kadarkúton bolti betörőkre csaptak le a rendőrök. A bűnözők gépkocsival próbáltak menekülni, ám feltartóztatták őket, és egyiküket könnyebben megsebesítették.

#alt#
Oláh Roland
Rendőrökre támadt öt férfi Kadarkúton, amikor rajtakapták őket egy bolti betörésen, az egyik bűnöző comblövést kapott, és súlyosan megsérült egy rendőr is - mondta el a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-nek. A betörők egy élelmiszerboltból cigarettát és szeszes italokat vittek magukkal. A rendőrök üldözőbe vették a gépkocsival menekülő betörőket - közölte Gelencsér László.

#alt#
Horváth Gábor

A rendőrök rádión értesítették társaikat, akik két autóval eltorlaszolták az egyik közeli útkereszteződést. Amikor a betörők látták, hogy csak gyalog menekülhetnek el, összecsaptak a rendőrökkel - tette hozzá. Az öt férfi ekkor pajszerrel, szöghúzóval támadt a rendőrökre, akik előbb figyelmeztető, majd célzott lövéseket adtak le. Ekkor sérült meg az egyik betörő a combján, őt a kaposvári kórházba szállították, két másik elkövető könnyebb sérüléseket szenvedett, a kihallgatásukat már megkezdték - mondta a sajtóreferens.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a banda még szökésben lévő két tagját. A rendőrség kéri, hogy aki a szökésben lévő 20 éves Oláh Roland valamint a 22 éves Horváth Gábor sárkeresztúri lakosok tartózkodási helyéről információt tud adni, az jelentkezzen a rendőrségen.

Támadások rendőrök ellen 2003-ban
2003. május 13. A főváros II. kerületében a rendőrség egyik speciális alakulata megkísérelt elfogni egy bűnözőt, aki tüzet nyitott a rendőrökre. A tűzpárbajban egy rendőr életét vesztette.
2003. május 15. Késsel rátámadt egy rendőrre egy fiatalember Nyíregyházán. A rendőr fegyvert fogott a támadóra, személyi sérülés nem történt.
2003. június 13. Két szolgálatban levő, közúti rutinellenőrzést végző rendőrt támadott meg egy helyi lakosokból álló, 30-40 fős csoport Valkón. A kapákkal, botokkal felfegyverkezett embereket a rendőrök segítségére siető kollégák fékezték meg.
2003. augusztus 11. Egy 24 éves ukrán férfi ismeretlen társával megpróbált kirabolni egy szolgálaton kívüli rendőrt Budapesten, a XI. kerületi Goldmann György téren. A támadót elfogták.
2003. augusztus 26. Budapesten, a X. kerületi Alkér utcában gázpisztollyal fejbelőttek egy intézkedő rendőrt, aki a szemén sérült meg. A támadót a helyszínre érkező rendőrök elfogták.