Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

45 halott a pakisztáni repülőszerencsétlenségben

2006.07.10. 11:45
Egy utasszállító repülő 45 utassal a fedélzetén lezuhant nem sokkal azután, hogy felszállt a kelet-pakisztáni Multan városából. A katasztrófában az összes utas odaveszett.

A Pakisztán Nemzetközi Légitársaság (PNL) PK 688 számú járata Multanból Lahore, Kelet-Punjab tartomány fővárosa felé indult, mikor a felszállás után a város közelében egy búzaföldre zuhant, írja az AP. „A repülő oldalra dőlt, majd a földbe csapódott. Óriási robbanást lehetett hallani és a gép lángokba borult” – mesélte a környéken lakó Mohammed Nadeem.

Légibaleset Oroszországban
Vasárnap a Szibir orosz légitársaság gépe Irkutszkban kicsúszott a leszállópályáról, egy épületnek ütközött és kigyulladt. A balesetben legalább 124-en meghaltak, az utasok jelentős része gyerek volt.

A Fokker típusú repülőn összesen 41 utas és 4 főnyi személyzet tartózkodott, mondta el a helyszínen Mohammed Iqbal, repülésbiztonsági munkatárs.

„Az összes utas és a személyzet életét vesztette” – mondta a kerületi koordinátor, Iftikar Babar. „A zuhanás után minden kigyulladt, a holttestek felismerhetetlenségig égtek” – tette hozzá. Az áldozatok közt volt a pakisztáni legfelsőbb bíróság két bírája, két katonatiszt és egy magas rangú rendőr is.

Babar elmondta, hogy a katasztrófát technikai probléma okozhatta, ha valóban már a levegőben lángolt a gép, ahogy arról több szemtanú is beszámolt. A pontos okot azonban még kivizsgálják. „A repülő két perccel a felszállás után elvesztette a kapcsolatot az irányítótoronnyal. Nem tudjuk, mi történt velük” – mondta Mansoor A. Rahi, a PNL mérnöke.