Ágnes
-5 °C
2 °C

45 halott a pakisztáni repülőszerencsétlenségben

2006.07.10. 11:45
Egy utasszállító repülő 45 utassal a fedélzetén lezuhant nem sokkal azután, hogy felszállt a kelet-pakisztáni Multan városából. A katasztrófában az összes utas odaveszett.

A Pakisztán Nemzetközi Légitársaság (PNL) PK 688 számú járata Multanból Lahore, Kelet-Punjab tartomány fővárosa felé indult, mikor a felszállás után a város közelében egy búzaföldre zuhant, írja az AP. „A repülő oldalra dőlt, majd a földbe csapódott. Óriási robbanást lehetett hallani és a gép lángokba borult” – mesélte a környéken lakó Mohammed Nadeem.

Légibaleset Oroszországban
Vasárnap a Szibir orosz légitársaság gépe Irkutszkban kicsúszott a leszállópályáról, egy épületnek ütközött és kigyulladt. A balesetben legalább 124-en meghaltak, az utasok jelentős része gyerek volt.

A Fokker típusú repülőn összesen 41 utas és 4 főnyi személyzet tartózkodott, mondta el a helyszínen Mohammed Iqbal, repülésbiztonsági munkatárs.

„Az összes utas és a személyzet életét vesztette” – mondta a kerületi koordinátor, Iftikar Babar. „A zuhanás után minden kigyulladt, a holttestek felismerhetetlenségig égtek” – tette hozzá. Az áldozatok közt volt a pakisztáni legfelsőbb bíróság két bírája, két katonatiszt és egy magas rangú rendőr is.

Babar elmondta, hogy a katasztrófát technikai probléma okozhatta, ha valóban már a levegőben lángolt a gép, ahogy arról több szemtanú is beszámolt. A pontos okot azonban még kivizsgálják. „A repülő két perccel a felszállás után elvesztette a kapcsolatot az irányítótoronnyal. Nem tudjuk, mi történt velük” – mondta Mansoor A. Rahi, a PNL mérnöke.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!