Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Tizenhét halott a pakisztáni robbanásban

2003.02.04. 15:56
Tűzijáték-alapanyagot szállító teherautó robbant fel Pakisztán középső részén. A balesetben legkevesebb tizenheten életüket vesztették, az áldozatok között iskolások is vannak. A rendőrség kizártnak tartja a szabotázst, feltehetően egy szál cigaretta vagy gyufa okozhatta a tragédiát.
Legalább tizenheten, köztük iskolás gyerekek életüket vesztették egy robbanásba Pakisztán középső részén Sialkot városában. A katasztrófát egy tűzijáték-alapanyaggal megpakolt teherautó felrobbanása okozta. A tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a robbanás után keletkezett tűz eloltásán.

Huszonöten is életüket veszthették

Egyes meg nem erősített adatok szerint akár huszonöt ember is életét vesztethette - írja a BBC. A tragédia során harmincöt ember sérült meg, többük állapota kritikus. A sialkoti kórházban vészhelyzeti riasztást adtak ki.

Két iskolás is áldozatul esett

A legtöbb áldozat abban a szárazkikötőben dolgozott, ahol a felrobbant tűzijáték-alapanyagot is tárolták. A robbanás után szétrepülő égő hulladék felgyújtotta egy közeli iskola tetőszerkezetét. Legkevesebb két gyermek életét vesztette - mondta el Syed Ahmed Gondal, a városi rendőrség parancsnok-helyettese.

Nem szabotázs, baleset

"Kizárt, hogy szabotázs történt. Feltehetően egy cigaretta, vagy egy szál gyufa okozta a tragédiát" - nyilatkozta Gondal a BBC-nek. A robbanás ereje elmondása szerint szó szerint darabokra szaggatta az áldozatokat. A hatóságok vizsgálják a robbanás körülményeit.