Szilvia
5 °C
16 °C

Heten haltak meg a palenciai házomlásban

2007.05.02. 08:12
Legkevesebb hét halálos áldozata van a keddi spanyolországi házomlásnak, és két embert még mindig eltűntként tartanak számon, közölték szerdán a helyi hatóságok.

Szerdán hajnalban emelték ki a romok közül egy férfi holttestét, miután a mentés egész éjjel folyt. Kedden már azonosítottak hat női áldozatot.

Hozzátartozók szerint elképzelhető, hogy a romok alatt van még két ember. A robbanásnak 12 súlyosan sérült áldozata is van, köztük egy hatéves gyermek. Könnyebb sérülést szenvedtek további több tucatnyian.

A robbanás kedden kora reggel történt. Az ötemeletes ház teljesen romba dőlt, és a mellette lévőkben is esett kár. Emiatt több mint száz embert ki kellett költöztetni otthonából.

A detonációt gázszivárgás okozta a fővárostól, Madridtól 240 kilométerre északnyugatra, Castilla-León autonóm körzetben fekvő 80 ezres városban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?