Árpád
-2 °C
4 °C

Kisüsti fesztivál Gyulán

2002.04.10. 16:24
Tízezer vendéget várnak szombaton Gyulára a harmadik Nemzetközi Kisüsti Gyümölcspálinka Fesztiválra - tájékoztatta a sajtót Lovász Sándor szervező.
Elmondta: míg tavaly több mint hatezren ittak áldomást egyszerre, most akár tízezren is koccinthatnak a jóféle kisüstivel Gyulán, bekerülve ezzel a Guinness rekorderek közé. A pálinkák versenye pénteken veszi kezdetét, délután 4 órakor társadalmi zsűri dönt arról, ki főzte az idén a legfinomabb pálinkát. A szakmai zsűri szombaton hirdet eredményt.

A versenyen többségében magánfőzők indulnak. A megmérettetésre 159 pálinkafélét neveztek be, az előminősítések után 124 felelt meg a laboratóriumi előírásoknak. A bíráló bizottságban helyet foglalt Piros László, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége főtitkára is - ismertette Lovász Sándor.

A pálinkafesztivál első napján a Román Kulturális Központban fórumra várják a szakmai érdeklődőket. A rendezvényre meghívták Varga Mihály pénzügyminisztert, Vonza András földművelésügyi minisztert és Arnold Mihályt, a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokát.

A szervezők kulturális programokról is gondoskodtak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?