Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Kisüsti fesztivál Gyulán

2002.04.10. 16:24
Tízezer vendéget várnak szombaton Gyulára a harmadik Nemzetközi Kisüsti Gyümölcspálinka Fesztiválra - tájékoztatta a sajtót Lovász Sándor szervező.
Elmondta: míg tavaly több mint hatezren ittak áldomást egyszerre, most akár tízezren is koccinthatnak a jóféle kisüstivel Gyulán, bekerülve ezzel a Guinness rekorderek közé. A pálinkák versenye pénteken veszi kezdetét, délután 4 órakor társadalmi zsűri dönt arról, ki főzte az idén a legfinomabb pálinkát. A szakmai zsűri szombaton hirdet eredményt.

A versenyen többségében magánfőzők indulnak. A megmérettetésre 159 pálinkafélét neveztek be, az előminősítések után 124 felelt meg a laboratóriumi előírásoknak. A bíráló bizottságban helyet foglalt Piros László, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége főtitkára is - ismertette Lovász Sándor.

A pálinkafesztivál első napján a Román Kulturális Központban fórumra várják a szakmai érdeklődőket. A rendezvényre meghívták Varga Mihály pénzügyminisztert, Vonza András földművelésügyi minisztert és Arnold Mihályt, a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokát.

A szervezők kulturális programokról is gondoskodtak.