Auguszta
-3 °C
2 °C

Tizenhárom sérült a bikafuttatáson

2003.07.10. 13:25
Egy súlyos, tucatnyi könnyebb sérülést hozott a csütörtöki pamplonai bikafuttatást. A súlyos sérülést egy helyi férfi szenvedte el, őt gyomron döfte az egyik állat.
Három embert felökleltek a bikák, további tízen kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedtek a pamplonai San Fermin-ünnepi bikafuttatás negyedik napján. A Jandilla istálló hat bikája alig négy és fél perc alatt rohant végig csütörtökön a karámoktól az arénáig az észak-spanyolországi város utcáin a kijelölt 850 méteres szakaszon.

Fiatal amerikai sérült

Tekintse meg képeinket
Fotó: EPA
Mint a spanyol televízió élő közvetítésében látható volt, három, a bikák előtt futó spanyolt felökleltek a dühös állatok. Egyiküket, akiket a szarvdöfés a gyomrán ért, súlyos állapotban szállították kórházba. A könnyebb sérültek között van egy 14 éves amerikai fiú is.

Akadt azért szerencsés baleset is: egy fehér ruhás, piros kendős fiatalember elcsúszott az utca kockakövein és a bikák elé esett, de sértetlen maradt, így folytatta a futást - jelentette az AFP. A nyolc napig tartó San Fermin-fesztiválra több mint egymillió látogatót várnak Pamplona városába.