Gusztáv
3 °C
7 °C

Üvölts Mohácson!

2002.03.07. 10:37
Egy élelmes mohácsi vállalkozó sajátos intézmény meghonosításán fáradozik. Olyan panasziroda elindítását tervezi, ahol bárki kedvére elmondhatja sérelmét, őrjönghet, kiabálhat és köpködhet is - adta hírül a Magyar Hírlap. A panasz fogadója mindezt "176 forint plusz ÁFA" áron türelmesen végighallgatja, sőt a delikvens elhozhatja haragosa fotóját is, és azon is elégtételt vehet.
A Baranya megyei Mohácson újfajta panasziroda nyílik a közeljövőben. Az előzetes felmérések szerint régi vágyak teljesülhetnek majd a Mohács szívében létesítendő panaszirodában. Az ötletgazda elmondta, hogy a panaszokat az "intézmény" munkatársa kellő empátia kíséretében végighallgatja. A sértett állampolgároknak módjukban áll az is, hogy a magukkal hozott fotót - amelyen haragosuk ábrázata látható - megtapossák, széttépjék, ordítozzanak rá, de súlyos esetben akár meg is köpködhetik.

Pszichoterápiás rontás

Az egész balhé holmi modern, pszichoterápiával mixelt rontásnak tűnhet, de a vállalkozó szerint komoly, hiánypótló "intézményről" van szó. A panasz ára percenként 176 Ft plusz áfa.

A különleges intézmény létrehozását az motiválta, hogy mostanában meglehetősen megnőtt a sértett polgárok száma. Az elégedetlenkedők számára tehát most lehetőség nyílik arra, hogy panaszaikat előadják, és azok - kellő érzékenység mellett - meghallgatásra is találjanak.

Megnyugtató pillantások a szitkozódóra

Az ötlet egyik kitalálója, Mayer Antal szerint az ominózus objektumban egy munkatárs ül majd, aki figyelmesen végighallgatja az irodában előadott állampolgári sérelmeket, s közben megnyugtató pillantásokkal jelzi az ügyfélnek mély együttérzését.

Az említett tarifa azonban csupán az ügyfél által elmondott "monológ" idejét foglalja magába: amikor a panaszáradat befejeződött, a továbbiakban már ingyen próbálunk vigaszt nyújtani - mondta a vállalkozó a Magyar Hírlapnak. Mayer Antal terveiben szerepel még, hogy az irodában helyet adnak a vehemensebb panaszosoknak is. Ezért aztán mód nyílik majd üvöltésre, no meg heves csapkodásra is.

Hosszú házasság után kedvezmény jár

A vállalkozó időnként felárat is felszámít, de kedvezményt is ad. Így például, ha egy fiatal - egy évnél korábban házasodott - pár fordul az irodához, nekik 50 százalékos felárért lehet csak panaszkodni, ám ha a házasság az öt évet meghaladta, ekkor már jelentős kedvezmény jár. A mohácsi panasziroda - a tervek szerint - néhány hét múlva tehát mindenki rendelkezésére áll majd, és kitalálója szerint óriási jövő elé néz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!