Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Üvölts Mohácson!

2002.03.07. 10:37
Egy élelmes mohácsi vállalkozó sajátos intézmény meghonosításán fáradozik. Olyan panasziroda elindítását tervezi, ahol bárki kedvére elmondhatja sérelmét, őrjönghet, kiabálhat és köpködhet is - adta hírül a Magyar Hírlap. A panasz fogadója mindezt "176 forint plusz ÁFA" áron türelmesen végighallgatja, sőt a delikvens elhozhatja haragosa fotóját is, és azon is elégtételt vehet.
A Baranya megyei Mohácson újfajta panasziroda nyílik a közeljövőben. Az előzetes felmérések szerint régi vágyak teljesülhetnek majd a Mohács szívében létesítendő panaszirodában. Az ötletgazda elmondta, hogy a panaszokat az "intézmény" munkatársa kellő empátia kíséretében végighallgatja. A sértett állampolgároknak módjukban áll az is, hogy a magukkal hozott fotót - amelyen haragosuk ábrázata látható - megtapossák, széttépjék, ordítozzanak rá, de súlyos esetben akár meg is köpködhetik.

Pszichoterápiás rontás

Az egész balhé holmi modern, pszichoterápiával mixelt rontásnak tűnhet, de a vállalkozó szerint komoly, hiánypótló "intézményről" van szó. A panasz ára percenként 176 Ft plusz áfa.

A különleges intézmény létrehozását az motiválta, hogy mostanában meglehetősen megnőtt a sértett polgárok száma. Az elégedetlenkedők számára tehát most lehetőség nyílik arra, hogy panaszaikat előadják, és azok - kellő érzékenység mellett - meghallgatásra is találjanak.

Megnyugtató pillantások a szitkozódóra

Az ötlet egyik kitalálója, Mayer Antal szerint az ominózus objektumban egy munkatárs ül majd, aki figyelmesen végighallgatja az irodában előadott állampolgári sérelmeket, s közben megnyugtató pillantásokkal jelzi az ügyfélnek mély együttérzését.

Az említett tarifa azonban csupán az ügyfél által elmondott "monológ" idejét foglalja magába: amikor a panaszáradat befejeződött, a továbbiakban már ingyen próbálunk vigaszt nyújtani - mondta a vállalkozó a Magyar Hírlapnak. Mayer Antal terveiben szerepel még, hogy az irodában helyet adnak a vehemensebb panaszosoknak is. Ezért aztán mód nyílik majd üvöltésre, no meg heves csapkodásra is.

Hosszú házasság után kedvezmény jár

A vállalkozó időnként felárat is felszámít, de kedvezményt is ad. Így például, ha egy fiatal - egy évnél korábban házasodott - pár fordul az irodához, nekik 50 százalékos felárért lehet csak panaszkodni, ám ha a házasság az öt évet meghaladta, ekkor már jelentős kedvezmény jár. A mohácsi panasziroda - a tervek szerint - néhány hét múlva tehát mindenki rendelkezésére áll majd, és kitalálója szerint óriási jövő elé néz.