Bernadett
0 °C
4 °C

Ámokfutó lövöldözött egy szerb piacon

2006.03.05. 19:56
Kalasnyikovval sebesített meg két embert a békés, középkorú férfi. Pénteken darabolós szülőgyilkosság borzolta a szerb kedélyeket.
Vaktában lövöldözött vasárnap egy középkorú férfi a Belgrád melletti Pancsova piacánál, az ámokfutó megsebesített két személyt.

A belgrádi média szerint a 47 éves férfi békésen üldögélt egy padon a piac bejáratától mintegy ötven méterre lévő parkban. Egyszer csak felállt, táskájából elővett egy Kalasnyikov típusú géppisztolyt, és lövöldözni kezdett a piac irányában. Szitává lőtt több gépkocsit, és megsebesített két személyt, akik autóban ültek. Két rendőr lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj. A járőröző biztonságiak lefegyverezték és bilincsbe verték a támadót.

Darabolós gyilkos pénteken

A belgrádi médiát vasárnap is erősen foglalkoztatta a pénteken Újvidéken történt darabolós szülőgyilkosság, amilyenre eddig nem volt példa a vajdasági székvárosban. Sajtóértesülések szerint a rendőrség már elfogott egy 27 éves férfit - az újvidéki egyetem közgazdaságtani karának végzős hallgatóját -, aki beismerte, hogy meggyilkolta idősödő szüleit.

A fiatal férfi állítólag franciakulccsal oltotta ki mindkettejük életét, majd késsel, fűrésszel és baltával szétvagdosta holttestüket. A diák a nejlonzacskókba csomagolt tetemdarabokat szemetes konténerekbe dobálta több újvidéki helyszínen, kitakarította a lakást, majd jelentette a rendőrségen szülei eltűnését.