Árpád
-2 °C
3 °C

2,5 millió az emődi kislány megtalálójának

2007.10.25. 15:40
Lassan két hónapja hogy eltűnt emődi otthonából az alig kétéves Tóth Paula Valéria. A rendőrség most külön nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemi információval bír a gyerek eltűnéséről.

Két és fél millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a kétéves Tóth Paula Valéria emődi kislány megtalálása érdekében.

A lépésre azért volt szükség, mert október elején Bencze József, országos főkapitány összevont, ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki az anyja által eltűntnek mondott Takács Dominik, valamint az emődi otthonából eltűnt, alig kétéves kislány ügyében.

Az ötmilliós díjkitűzést a monorierdei kisfiú holttestének megtalálása után visszavonták, ezért vált szükségessé az újabb kiírás, tudta meg az Index a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától.

Két eltűnés, egy gyerekhalál

Dominik eltűnését augusztus elején jelentette be anyja, a Panda becenévre hallgató kislány egy hónappal később szeptember 4-én, dél körül tűnt el otthonából.

Tóth Paula Valéria

Az országos rendőrfőkapitány külön körözési csoportot állítatott fel a BRFK-n, amelynek eredeti feladata a két gyermek megtalálása volt.

Dominik esetében október 16-án vett fordulatot a keresés, ekkor találták meg a kisgyerek holttestét szülei otthona közelében, egy fa alatt elásva. A kisfiút az apja harci kutyái tépték szét, a szülők a halott gyerek elásása mellett döntöttek, ahelyett hogy bejelentették volna a szörnyű balesetet.

Másfél hónapja keresik

A szeptember 4-én eltűnt kislányt azonban eddig nem találták meg, pedig rendkívül nagy erőkkel keresték nyomait. A miskolci rendőrök kiemelt ügyként kezelik a kislány eltűnését, az október elején felállított nyomozócsoport is segít a gyerek felkutatásában.

A Miskolci Rendőrkapitányság továbbra is kéri, hogy aki a kislány hollétéről vagy eltűnésével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a (46) 514-511/ 2526-os melléket, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A kislány körülbelül 75 cm magas, vállig érő sötétbarna haja van. Eltűnésekor sötétzöld kapucnis felsőt, világos színű hosszú nadrágot és narancssárga cipőt viselt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?