Auguszta
-7 °C
0 °C

Negyvenezer forintos tartozás miatt mészárolta le nagyszüleit

2006.09.27. 12:23
Rablógyilkosságnak álcázta nagyszülei meggyilkolását az a fiatalember, aki szeptember 18-án Pándon agyonverte nagymamáját, majd elvágta nagyapja torkát vitás tartozásai miatt. A rendőrök kikérdezték az unokát, aki belezavarodott vallomásába, majd végül beismerő vallomást tett.

Beismerte tettét az a fiatalember, aki szeptember 18-án Pándon megölte nagyszüleit, közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője szerdán tartott sajtótájékoztatóján.

Az unoka és apja múlt hét kedden jelentette a kapitányságon, hogy az idős házaspár gyilkosság áldozata lett. A helyszíneléskor azonban a rendőrök megkérdezték, hogy mikor látták utoljára rokonaikat, mire a fiatalember azt felelte, hogy aznap délelőtt még látta nagyapját az udvaron. Mivel azonban a boncolás kiderítette, hogy akkor már legalább egy napja életüket vesztették a nagyszülők, a fiúra terelődött a gyanú, aki ezután azt válaszolta, hogy tévedett: az azt megelőző napon látta nagyapját utoljára.

Ezután beidézték a fiatalt a rendőrségre, ahol a kihallgatás során megtört, és bevallotta tettét, majd a helyszínen megmutatta a rendőröknek a brutális ütések következtében eltört baseballütőt, és hogy hol vette le véres ruháit.

A munkanélküli fiatalember a rendőrségen részletes beismerő vallomást tett, mondta el Sovák Csaba alezredes. Elmondta, hogy nagyszüleitől többször kért kölcsön különböző összegeket és a felhalmozott tartozás miatt - 40 ezer forintról volt szó - keveredett vitába nagymamájával, ekkor egy baseballütővel ütni kezdte, majd a zajra felfigyelő nagyapját is bántalmazta, majd késsel elvágta a nyakát. A helyszínt úgy rendezte át, hogy a bűnügy rablógyilkosságnak tűnjön, megpróbálva ezzel magáról elterelni a gyanút.

Az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatására a rendőrség előterjesztést tett az illetékes ügyészségnél. Az ügyben több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt folyik a vizsgálat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!