Dömötör
-1 °C
14 °C

Bűnösnek találták Pándyt és lányát

2002.03.06. 07:28
A brüsszeli esküdtszék kedden késő este bűnösnek mondta ki Pándy András magyar származású protestáns segédlelkészt és Ágnes leányát hat családtagjuk meggyilkolásában.
Az esküdtszék jó hat órányi tanácskozás után mondta ki ítéletét, mely szerint a 74 éves Pándy András bűnös két volt felesége - Sőrés Ilona és Fintor Edit - valamint két édes gyermeke - Zoltán és Dániel - és két fogadott gyermeke - Andrea és Tünde - meggyilkolásában. Az esküdtszék ugyancsak bűnösnek találta egy vér szerinti és két fogadott lánya megerőszakolásában.

A 44 éves Pándy Ágnes, András lánya az esküdtszék ítélete szerint bűnös négy családtag meggyilkolásában. Az esküdtek többsége féltestvére, Andrea meggyilkolásában hitelt adtak Ágnes vallomásainak: hét esküdt a bűnösség, öt a felmentés mellett szavazott, így ebben a kérdésben a bíróság fog dönteni.

A véres családi tragédiasorozat, a belga és a magyar jogtörténet egyik legszörnyűbb családirtása 1986 és 1989 között játszódott le Pándy brüsszeli házában. Mivel a holttesteket nem találták meg, az esküdtek Ágnes vallomása és a házkutatás során megtalált eszközök alapján döntöttek, illetve hitelt adtak annak a bizonyítási kísérletnek is, amely arra irányult: erős savval lehetséges a holttestek eltüntetése.