Mátyás
-6 °C
1 °C

Paneltűz Csepelen

2007.06.10. 12:05
52 embert kellett kiköltöztetni, egyet pedig kórházba szállítottak füstmérgezés miatt azután a paneltűz után, amely vasárnap délelőtt ütött ki egy XXI. kerületi panelház harmadik emeletén.

Egy embert kellett enyhe füstmérgezés miatt kórházba szállítani egy lakástűz után vasárnap délelőtt. A XXI. kerületi lakótelepen egy harmadik emeleti lakásban keletkezett tűz miatt több mint ötven embert menekítettek ki az épületből a tűzoltók, de a tüzet a tűzoltók gyors reagálása miatt hamar megfékezték.

Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője az Indexnek elmondta, a Makád utcai ház egyik lakásában egy gardróbszekrény gyulladt ki. A tűz okát egyelőre vizsgálják.


fotó: MTI

A nagy füst miatt összesen 52 ember menekítettek ki légzőálarccal az épületből a tűzoltók. A lakás jelentősen károsodott, de nem a tűz, csak a füst miatt - mondta Molnár.

A héten nem ez az első paneltűz, csütörtökön a XV. kerületben gyulladt ki egy tizenkét emeletes panelház, aminek három emelete lángolt. Az újpalotai paneltűznek egy halálos áldozata volt, 17 ember kapott füstmérgezést, és harminc lakót kellett kiköltöztetni.

Komoly paneltűz volt februárban Debrecenben is, amikor a Fényes utcai lakótelepen 44 lakás vált teljesen lakhatatlanná.