Eleonóra
-1 °C
2 °C

Pánik tört ki Szecsuánban

2008.05.20. 07:56
Kapcsolódók (13)
Szecsuan tartomány Vencsuan nevű körzetében pánik tört ki az éjszaka, mert újabb földrengés híre terjedt el. Utórengés tényleg volt, de máshol.

Pánik tört ki a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban keddre virradóra egy újabb földrengés-riadó miatt. Ezrek töltötték Vencsuan körzetében az éjszakát a szabad ég alatt, miután a tartományi kormány hétfőn este internetes honlapján közölte: újabb, a Richter-skála szerinti 6-7-es erősségű földrengés várható a térségben.

A portál a kínai nemzeti földrengéskutató intézet előrejelzésére hivatkozott, ugyanakkor ez utóbbi honlapján semmilyen riasztást sem tettek közzé. A pánik akkor vált teljessé, amikor a hírt az állami televízió is bemondta és a helyi rendőrség is azt tanácsolta a lakosságnak, hogy hagyják el házaikat.

A május 12-i földrengés túlélői matracokkal, székekkel, ruhákkal felpakolva menekültek ki a tartományi főváros, Csengtu utcáira. Közben a városban óriási közlekedési dugókat okozott a menekülők hada. A várost végül nem sújtotta újabb rengés.

Kedden reggel Pingvu körzetében viszont ismét rengett a föld. A nyolc nappal ezelőtti földrengés epicentrumától 125 kilométerre északra 5-ös erősségű utórezgés volt. Az ottani károkról még nem érkezett hír.