Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Rendőrök őrzik a kórházban a lakásrobbantót

2004.11.09. 11:13
Közveszélyokozás alapos gyanúja miatt jár el a rendőrség az ellen a budapesti férfi ellen, aki a gyanú szerint hétfőn felrobbantotta Erdőkerülő utcai lakását. A tűzoltók még a hétfői tűzvizsgálat során megállapították, hogy szándékos bűncselekmény történt.
Mint arról az Index is beszámolt, hétfőn fél kilenc körül gázrobbanás történt Budapesten egy lakótelepi lakásban. A robbanás következtében a XV. kerületi lakás kiégett, és a fölötte lévő lakás is megrongálódott. Az Erdőkerülő úti panelsorhoz kiérkező tűzoltók a tüzet eloltották, és még a tűzvizsgálat során megállapították, hogy szándékos bűncselekmény történt, ezért az ügyet átadták a rendőrségnek.


Tekintse meg képeinket!
A nyomozás megállapításai szerint a lakásban lévő gáztűzhely gázcsonkját az ott lakó B. István bontotta le, a gázcsapot megnyitotta, majd a kiömlő gázt meggyújtotta. B. István a robbanás után kiugrott a lakás ablakán, és életveszélyes sérüléseket szenvedett; emellett két lakót kellett füstmérgezéssel kórházba szállítani.

Az anyagi kár megállapítása még folyamatban van, és bár az épület nem vált lakhatatlanná, az oltás következtében és a vízcsövek megrongálódása miatt víz árasztotta el az alsóbb szinteken lévő lakásokat. A panelház állapotát statikus is megvizsgálja, mert elképzelhető, hogy a robbanás miatt az épület szerkezete is károsodott, mondta el a BRFK sajtóügyeletese az Index érdeklődésére.

A továbbra is kórházban, rendőri őrizet alatt lévő B. István, 53 éves budapesti férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Főosztálya indított eljárást közveszélyokozás megalapozott gyanúja miatt. A férfit életveszélyes állapota miatt a rendőrök még nem tudták kihallgatni, így csak találgatni lehet, hogy milyen okok vezettek a robbantáshoz.