Piroska
-2 °C
5 °C

Apáca-gyilkossággal vádolnak egy katolikus papot

2004.04.26. 20:09
Vádat emeltek az Egyesült Államokban egy katolikus pap ellen, mert azzal gyanúsítják, hogy 24 évvel ezelőtt meggyilkolt egy apácát egy kórház kápolnájában.
A ma 63 éves Gerald Robinson tiszteletest pénteken tartóztatták le, öt hónappal azt követően, hogy a rendőrség felújította az ellene folytatott eljárást az 1980 nagyszombatján meggyilkolt Margaret Ann Pahl nővér halálának ügyében. Bűnjelként lefoglaltak nála egy kést, rajta vérnyomokkal.

A Toledo Blade című napilap szerint a gyilkossággal kapcsolatos vádiratokat annak kapcsán vették elő újra, hogy egy nő tavaly erőszakkal és kegyetlenkedésekkel vádolt meg papokat a rendőrségen, és a megnevezett személyek között szerepelt Robinson atya is.

Az 1980-as gyilkossággal kapcsolatba hozható feljelentés szerint a nő éveken keresztül több pap kegyetlenkedésének és sátánista ceremóniáinak volt kitéve, amelyek során szexuális viszonyra kényszerítették egy kígyóval, megetették egy emberi szemgolyóval, csótányokkal teli koporsóba fektették, abortuszt hajtottak végre rajta. A rítusok során kutyákat csonkítottak meg. A feljelentő egy csecsemő és egy hároméves gyermek meggyilkolásáról is beszámolt.

A 71 éves Pahl nővér 1980 április 5-én rituális gyilkosság áldozata lett a toledói Mercy kórházban, ahol hét évig együtt dolgozott a pappal. Körülbelül 30 késszúrással és fojtogatással ölték meg. Égő gyertyákkal körülvett és oltárterítővel letakart holttestét a kórház kápolnájának sekrestyéjében találták meg. Szexuális agresszióra utaló nyomokat a holttesten nem fedeztek fel.