Szilárda
-4 °C
3 °C

Börtönbe került egy pedofil pap

2002.05.21. 10:44
Egy angol papot kilenc hónapi börtönre ítéltek pedofilia miatt: az elítéltnél 18 ezer olyan fotót talált a rendőrség, melyek gyermekeket ábrázoltak szexuális tevékenység közben. A londoni rendőrség hétfőn egy összehangolt razzia keretében 36 olyan személyt vett őrizetbe, akik azzal gyanúsíthatóak, hogy pedofiliával foglalkozó web-oldalakat látogattak.
Pedofilia miatt kilenc hónapi börtönbüntetéssel sújtott hétfőn egy katolikus papot a dél-angliai Reading város bírósága. Az elítéltnél 18 ezer darab, gyermekeket szexuális tevékenység közben ábrázoló képet talált a rendőrség. A londoni rendőrök további pedofil személyeket vettek őrizetbe.

Csecsemőkről is voltak képek

A fényképek és videofelvételek többsége 7-14 éves gyermekeket ábrázolt, de voltak közöttük csecsemőket ábrázoló képek is. A 47 éves Michael O'Kelly atya beismerte, hogy a képek egy részét ő maga készítette 1997 és 2000 között.

Amit magánemberként tettem, az lerombolta azt, amit a munkám nyilvánosságában végeztem - vallotta O'Kelly a rendőrségen. - Ez volt az én bűnös titkom. Féltem, de folytattam, nem működött az önkontrollom, vagy nem voltam képes úrrá lenni magamon - folytatta.

Eltiltás a gyermekektől

Az ítélet kötelezte O'Kellyt, hogy hat éven keresztül orvosi megfigyelésnek vesse alá magát, és eltiltotta attól, hogy munkája során gyermekekkel legyen kapcsolata.

A londoni rendőrség, ugyancsak hétfőn, összehangolt razzia során őrizetbe vett 36 személyt, akik alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy gyermekpornó-képeket közlő web-oldalakat látogattak. A képeken ábrázolt gyermekek között az AP tudósítása szerint ötévesek is vannak; az őrizetbe vettek legfiatalabbja 24, legöregebbje 65 éves. A razzia során 30 számítógépet, és nagy mennyiségű lemezt, illetve videofelvételt is lefoglaltak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!