Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

A részeg polgármester leverte a plébánost

2005.11.05. 13:35
Nyárád polgármestere berúgott, majd ököllel arcon vágta a hatvan éves plébánost. Amíg a rendőrökre vártak, a polgármester megbotlott a lépcsőn és eltörte a lábát.

Rátámadt a Veszprém megyei Nyárád község katolikus plébánosára péntek este részegen a falu polgármestere, minek végeredményeként eltörött a községi elöljáró lába.

"Az 57 éves önkormányzati vezető a neki ajtót nyitó 60 éves plébánost ököllel arcon ütötte, a plébános az ütéstől elesett, és az ittas polgármester tovább bántalmazta" - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Bankó Magdolna hozzátette: a további bántalmazást a plébánosnak a házban tartózkodó rokona akadályozta meg; a megvert ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

A szóvivő elmondta: a polgármester a tettét azzal indokolta, hogy a plébános kutyája megugatta és rátámadt - az eb nem harapta meg -, és emiatt olyan dühös lett, hogy a házból éppen kilépő plébánost szóváltás nélkül leütötte.

"Az egyházi személy könnyű testi sértés miatt magánindítványt tett a rendőrségen" - közölte Bankó Magdolna. A szóvivő megjegyezte: a nem mindennapi esethez tartozik még, hogy amíg a pap értesítette a rendőrséget, a polgármester megbillent a plébánia teraszának lépcsőjén - feltehetően ittassága miatt -, onnét leesett és a lábát törte.