Valér
4 °C
8 °C

A Vatikán lefújta a kotonbarát díva fellépését

2005.11.24. 21:31
Visszavonta a Vatikán a meghívást Daniela Mercury brazil popsztártól, aki a pápa előtt énekelt volna a karácsonyi koncerten. Az ok: az énekesnő részt vett egy óvszert propagáló AIDS-ellenes kampányban.

A koncertet, amelyen a világ minden részéből érkezett művészek lépnek fel, december 3-án tartják Rómában XVI. Benedek pápa jelenlétében.

Daniela Mercury

Daniela Mercury-t kedden értesítették a szervezők a Vatikán döntéséről. Az énekesnő PR-képviselői közleményben tudatták, hogy a Vatikán azért mondta le Mercury fellépését, mivel korábban védelmébe vette az AIDS elleni harc jegyében az óvszerhasználatot.

Mercury, aki az ENSZ gyermekalapjának és AIDS-ellenes bizottságának a nagykövete, közleményében közölte: sajnálja a döntést, de - noha maga is gyakorló katolikus - joga van a katolikus egyházétól eltérő véleményre. Kijelentette, hogy a gumióvszer használatával életeket lehet megmenteni.

A brazil énekesnő hazája egészségügyi minisztériumának megbízásából vett részt a kondomkampányban a tavalyi karneváli szezonban.