Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Láng formájában tért vissza II. János Pál

2007.10.15. 17:50
Csoda történt Lengyelországban II. János Pál halálának évfordulóján vatikáni beszámolók szerint. Egy lengyel zarándok lefényképezte, ahogy a halott pápa láng formájában áldást oszt.

II. János Pál alakját formázták a tűz lángjai egy lengyelországi emlékünnepségen, az egykori pápa halálának évfordulóján, jelentette a Vatikáni Hírügynökség (VNS) hétfőn. A tudósítás szerint a csodaszámba menő jelenés az egykori pápa szülőhelyétől, a dél-lengyelországi Wadowicétől nem messze történt a Matyska-dombon. Az "Urunk Golgotája" néven emlegetett dombot sokan megmászták idén április 2-án, II. János Pál halálának második évfordulóján, hogy a tetején közösen imádkozzanak.

Köztük volt Gregorz Lukasik, egy fiatal munkás, aki főleg azért tartott a menettel, hogy kipróbálja új fényképezőgépét. Több felvételt készített a hegytetőn rakott tűzről, és otthon azt vette észre, hogy az egymásba fonódó lángok mintha a pápa alakját formáznák meg, amint kinyújtott jobbjával áldást oszt.

Jobbjával áldást oszt

Lukasik beszámolt a képekről a helyi papnak, aztán hírük eljutott Stanislaw Dziwisz krakkói püspök, az elhunyt pápa titkárának fülébe, majd végül a Vatikán is tudomást szerzett a csodás fotókról.

Jarek Cielecki, a VNS főnöke személyesen utazott Lengyelországba, hogy meginterjúvolja az amatőr fotográfust. Cielecki szerint a felvételeken látható lángok sziluettje valóban hasonlít "II. János Pál, az Isten szolgájának" profiljára. Lukasik határozottan állítja, hogy nem szerkesztette meg a digitális felvételeket számítógép segítségével és hangsúlyozta, hogy személyesen akarja átadni őket XVI. Benedek pápának.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!