Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Válóperes tanú lehet a beszédes papagáj

2001.06.21. 09:20
Kifecsegte a férj hűtlenségét egy kínai család papagája. Az asszony akkor fogott gyanút, amikor a madár a "válás", "szeretlek" és "légy türelmes" kifejezéseket kezdte szajkózni. Az immár a válás mellett döntő nő tanúként idézné be a beszédes madarat.
Kifecsegte a férj hűtlenségét egy kínai család madara
Egy kínai asszony válópert készül indítani férje ellen, mert a család papagája kifecsegte a férfi hűtlenségét. Az asszony akkor fogott gyanút, amikor a madár ilyen kifejezéseket szajkózott: "válás", "szeretlek" és "légy türelmes". Nem lehet kétséges számára, hogy a papagáj "lehallgatta" a férje és annak szeretője közötti telefonbeszélgetéseket.

A Jangce-parti Csungking városban élő asszony elmondta, hogy akkor figyelt fel a madár különös "szóhasználatára", amikor hazaérkezett szüleinél tett egyhónapos látogatásáról. Mivel már gyanakodott arra, hogy férjének titkos kedvese van, feltűnt neki, hogy a papagáj különösen akkor lett "beszédes", amikor megszólalt a telefon. Ez csak erősítette az asszony gyanúját.

A nő immár válásra készül, ezért a múlt héten elvitte a papagájt egy ügyvédi irodába, hogy megtudakolja: szerepelhet-e tanúként a madár a válóperben. Az ügyvédek nem mutatkoztak különösebben derülátónak. "Nem valószínű, hogy a bírák a papagáj 'szavára' hallgatnának" - kommentálták a felvetést a jogi képviselők.

A férj alighanem azt fogja szajkózni a bíráknak: ne higgyék el a papagáj egyetlen szavát sem.