Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Újabb bevándorlók haltak meg egy párizsi épülettűzben

2005.08.30. 09:47
Pár nappal a pénteki tragédia után újabb bevándorlók lakta ház gyulladt ki Párizsban. A történelmi Marais negyed elhanyagolt állapotú bérházában főleg nyugat-afrikai bevándorlók laktak, a lángok a lépcsőházban lobbantak fel először, eddig ismeretlen okból. A tűzvészben heten meghaltak, tizennégyen megsérültek.

Hét afrikai bevándorló meghalt keddre virradóra egy épülettűzben a francia főváros Marais negyedében. Néhány nappal ezelőtt 17 afrikai bevándorló - köztük legalább hat gyermek - vesztette életét egy hasonló tűzesetben.

Száz tűzoltó

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Főleg Elefántcsontpartról érkezett bevándorlók laktak - önkényes lakásfoglalóként - az elhanyagolt állapotú belvárosi bérházban, ahol a mostani tűzvész pusztított. Száz tűzoltó mintegy másfél órás küzdelemben tudta elfojtani a lángokat. A tűzoltóság eddig annyit tudott megállapítani, hogy a lépcsőházban kezdődött a tűz, de fellobbanásának oka még nem ismeretes.

A tűzvésznek hét halálos áldozata és 14 sérültje volt és egyes sajtóinformációk szerint a halálos áldozatok száma még emelkedhet. A bevándorlók közül három állapota súlyos, az oltás közben öt tűzoltó is megsérült, jelenti a Reuters.

Nincs elég lakás

A legutóbbi tűzeset óta újból fellángoltak a viták a tűzbiztonsági előírások és a kormány lakáspolitikája körül. Pierre Aidenbaum, a kerület polgármestere a France Info rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy az illegális lakásfoglalók elfogadhatatlan és veszélyes körülmények között élnek. A városi hatóságok már megtették a szükséges lépéseket, hogy ezeket a családokat normális körülmények között elhelyezzék, tette hozzá Aidenbaum.

Bevándorlók és nincstelen családok ezrei élnek lerobbant szállodákban és bérházakban, és több mint százezren kerestek tavaly önkormányzati lakást míg csupán 12 ezer ilyet utaltak ki, emlékeztetett az eset kapcsán a Reuters.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!