Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Tilosban parkolt haldokló feleségével, megbüntették

2006.11.19. 10:09
Egy idős brit férfi szabálytalanul parkolt, hogy minél előbb segítséget hívhasson a feleségének, aki az autóban kapott szívrohamot. A mentősök adtak neki igazolást, mégis megbüntették.

A londoni asszonyt mentő vitte be a közeli kórházba, de mire odaértek vele, a nő már meghalt. Amikor a lesújtott férj visszament a kocsijához, ötven fontos büntetőcédula fogadta tilosban parkolásért.

Egy közeli fodrászat tulajdonosa szemtanúja volt az eseményeknek. "Én segítettem kiszállni szegény asszonynak a kocsiból" - nyilatkozta a férfi a Mirrornak. "A mentősök kitettek egy igazolást az autóra, hogy a parkolási ellenőrök tudják, orvosi vészhelyzet miatt áll ott a kocsi. De az egyik ellenőr mégis kiszabta a büntetést. Hiába magyaráztam neki, hogy mi történt, azt mondta, nem érdekli, neki végeznie kell a munkáját."

Az ellenőröket alkalmazó önkormányzat szóvivője később megvédte az esetben eljáró parkolóőrt. A szóvivő szerint gyakran előfordul, hogy az autósok hamis igazolásokat hagynak a szélvédőn, hogy megússzák a pénzbüntetést. Az idős férfi esetét jobban megvizsgálva később elengedték a kiszabott 50 fontos bírságot.