Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Bankkölcsönből fizette a parkolási bírságot

2003.12.03. 08:03
Egy 24 éves kanadai nő két év alatt 229 parkolási büntetőcédulát gyűjtött össze. A tízezer amerikai dolláros büntetést egy bírósági ítélet szerint nem kell befizetnie, ám ügyének tárgyalásai között újabb két parkolási büntetést kapott.
Bankkölcsönt vett fel parkolási bírságainak törlesztésére egy nő Kanadában. A 24 éves Allison Graham két év alatt 229 büntetőcédulát gyűjtött össze, és összbírsága már meghaladta a 10 ezer amerikai dollárt - 2,2 millió forintot. Hogy vissza tudja fizetni, bankhitelt vett fel. Ennek ellenére bírósági tárgyalás lett a dologból, amivel végül is jól járt a notórius bírsággyűjtő.

Bár a bírósági költségek 6680 dollárral tovább vékonyították pénztárcáját, a bíró méltányolta, hogy Graham kisasszony ezt az összeget már befizette, továbbá, hogy egy ideje nem parkol Halifax központjában, ahol a bírságcetlik zömét kapta. Így aztán az ítélet minden egyes bírságot 45-ről egyetlen dollárra mérsékelt, azaz 10 235 helyett csak 229 dollárt kell a hölgynek - még - fizetnie. (Eredetileg 15 dollárosak a bírságok, ám a befizetési határidő lejárta után 45-re nőnek - jegyezte meg a Canadian Press internetes honlapján.)

A hölgy amúgy ügyének tárgyalásai között további két parkolási büntetés kapott. Viszont az utóbbi napokban egyet sem: lejárt ugyanis autójának műszaki érvényessége, és a kocsit kivonták a forgalomból.