Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Patkányméreggel kínálta osztálytársait

2007.06.30. 10:11
Mérgezett mandulával kínálta iskolatársait, és maga is evett a halálos magvakból egy 11 éves kínai fiú. A patkányméreggel kevert csemegét osztogató fiú és egy osztálytársnője meghalt, hat társukat korházban ápolják.

A kínai Kanszu tartomány egyik iskolájában ketten meghaltak szerdán. Az egyik diák, a 11 éves Csiang Csiang az iskolai ebédszünet után megkérte három diáktársát, hogy a helyi vegyesboltból hozzanak három üveg patkánymérget, közölte a helyi rendőrség.

A fiú a mérget három kiló mandulával keverte össze, majd ő és hét iskolatársa evett belőle. Öt mérgezettet, köztük Csiang Csiangot tíz perccel később az egyik tanár találta meg a földön az iskola üres udvarán, három gyerekről pedig később derült ki, hogy ők is ettek a mérgezett mandulából. Két gyerek életét - Csiang Csiangét és egy diáklányét - már nem tudták megmenteni az orvosok.

A rendőrség most azt vizsgálja, hogy az áldozatok önszántukból ettek-e a mérgezett ételből, vagy esetleg kényszerítették őket. Csiang Csiang édesanyja a helyi lapnak elmondta, hogy fia a tragédia napján sem viselkedett szokatlanul: otthon ebédelt mint máskor, majd visszament az iskolába.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft