Orsolya
9 °C
21 °C

Megkezdődött a liege-i pedofil gyilkos pere

2008.05.26. 12:09
Kopaszra nyírt fejjel, fehér ingben, feltűnően nyugodtan nézte végig az esküdtek kiválasztását első tárgyalási napján a 2006-os liege-i pedofil kettősgyilkosság gyanúsítottja. Abdallah Ait Oud a vád szerint elrabolta és megfojtotta a hétéves Stacy Lemmenst és a tízéves Nathalie Mahyt.

Megkezdődött a két évvel ezelőtti liege-i kettős pedofil gyilkosság vádlottjának tárgyalása. A marokkói szülőktől származó, de 1967-ben Belgiumban született Abdallah Ait Oudot azzal vádolják, hogy 2006. június 9-én elrabolta, majd megfojtotta a 7 éves Stacy Lemmenst és a 10 éves Nathalie Mahyt. Őt a tettes a gyilkosság előtt meg is erőszakolta.

A tárgyalás kezdetén fehér ingben, kopaszra nyírt fejjel megjelent vádlott higgadtan figyelte a három hétre tervezett per első aktusát, az esküdtek megválasztását, amit a vádirat ismertetése követ majd. Oudra akár életfogytiglani börtönbüntetést is kiróhat a bíróság, ha az esküdtszék bűnösnek találja őt a szörnyű tett elkövetésében.

Stacy és Nathalie egy zsibvásári forgatagban tűntek el, miközben szüleik - Stacy anyja és Nathalie apja élettársak voltak - egy közeli kávéházban szórakoztak. A lányok holttestét három héttel később találták meg egy vasúti pálya közelében.

Oud korán gyanúba keveredett, de mindvégig tagadta a vádakat. de több tanú is látta Stacy és Nathalie eltűnésének napján a kávéház környékén, és ruházatán ugyanolyan virágpolleneket fedeztek fel, amilyenek a holttestek megtalálásának helyszínén fellelhetők. Textilszálak elemzéséből azt is megállapították, hogy a két kislány ruházata és a férfi által aznap viselt nadrág "egymással erősen súrlódó érintkezésben" volt.

Bírói tanácsban ugyanaz a Stéphane Goux elnököl, aki 2004-ben Arlon városában irányította a pedofil gyilkosságokkal vádolt és végül életfogytiglanra ítélt Marc Dutroux egész Belgiumot megrázó ügyének tárgyalását.