Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Diák rablóbanda egy pécsi kollégiumban

2006.11.07. 15:01
Négy fiatalkorút vett őrizetbe a pécsi rendőrség, mert a gyanú szerint a fiatalok egy kollégiumban terrorizálták társaikat, akiket vertek és kiraboltak.

Négy diákot vett őrizetbe a rendőrség, mert a gyanú szerint a fiúk huzamosabb ideje rettegésben tartottak egy kollégiumot Pécsett. A négy, Siklós környékéről származó fiatal már régóta előszeretettel basáskodott kisebb kollégiumi társai felett, akik - mivel tartottak a fiúk agresszivitásától - szó nélkül tűrték ezt.

A fiúk végül vasárnap estére azonban annyira felbátorodtak, hogy az egyik alsóbb évfolyamos szoba három lakóját megfenyegették. Egyiküktől elvették a pénzét, a másiktól az MP3-as lejátszóját - amit később 500 Ft-ért visszavásárolhatott -, a harmadik szobatársat pedig megverték.

Kirabolták a diákokat?

Néhány órával később egy másik szobában jelentek meg, ahol arra kényszerítették a három bentlakót, hogy üljenek egymás mellé egy ágyra, miközben ők egy zacskóba pakolták a szobában található műszaki cikkeket. Azt a fiút, aki nem akarta odaadni az MP3-as lejátszóját, megverték, a másik kettő félelmében minden pénzét átadta. Mielőtt kimentek volna, megfenyegették áldozataikat, hogy ha bárkinek is szólni mernek az esetről, ellátják a bajukat. A fiúk annyira féltek a megtorlástól, hogy csak szüleikkel mertek beszélni telefonon, ők értesítették azután a kollégiumi nevelőket, illetve a rendőröket.

A nagykorúság határán álló négy fiatalt a pécsi kapitányság csoportos rablással gyanúsítja. A becslések szerint az általuk okozott kár a százezer forintot is elérheti. A bántalmazott diákok az eddigi információk szerint nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedtek.