Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Nem bírta elviselni élettársa hűtlenségét

2006.11.28. 16:01
Életfogytig fegyházban marad az a férfi, akit mint visszaesőt, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találtak bűnösnek. Egy nőt leszúrt, annak apját életveszélyesen megsebesítette.

A Pécsi Ítélőtábla kedden helybenhagyta az első fokon eljáró bíróság ítéletét, és több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében bűnösnek találta Tar Miklóst. A férfit mint többszörös visszaesőt életfogytig tartó fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A 46 éves pécsi Tar és a sértett 2000-ben élettársi kapcsolatot létesítettek, ami 2005 májusáig tartott, amikor is a vádlott megkezdte börtönbüntetésének letöltését, amelyet a Pécsi Városi Bíróság szabott ki csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt. Amíg a vádlott börtönben volt, az élettársa megismerkedett egy másik férfival.

Keserű hármas

A vádlottat 2005. augusztus 25-én feltételes kedvezménnyel szabadlábra helyezték. A férfi felkereste élettársát, aki édesapjával lakott egy pécsi lakásban, és ekkor szerzett tudomást az új élettársról. A nő ugyanakkor nem zárkózott el az elől, hogy a férfi odaköltözzön hozzájuk. A másik kapcsolatát azonban nem zárta le.

Tar és a nő között állandósultak a viták, veszekedések, mígnem - 2005. augusztus 30-án egy közös italozás után a nő "hűtlensége" miatt a férfi ismét többször kérdőre vonta, a kora esti órákban dulakodni kezdtek, amelynek során a sértett a vádlottat egy alkalommal hátba vágta egy sodrófával. Az ütést követően a vádlott a nála lévő 15 centiméter pengehosszúságú késsel négyszer megszúrta a sértettet, majd annak apját is hastájékon szúrta, és elmenekült.

A megszúrt idős férfi kiment az udvarra, ahol lerogyott egy ott lévő fotelba. A vádlott élettársa, még a mentők kiérkezése előtt belehalt sérüléseibe. Életveszélyes sérüléseket szenvedett édesapja viszont a szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően életben maradt.