Alfréd
-2 °C
2 °C

Leáraztatta a vesepecsenyét az áruházi menedzser

2005.07.13. 10:19
Meghatalmazás nélkül vezetett be osztályán leárazást, majd feleségét küldte bevásárolni kedden egy áruházi menedzser Kecskeméten. Az asszony a több mint húsz kiló vesepecsenyéért hatvanegyezer forint helyett csak tizenkilencezer forintot fizetett volna.

Az egyik kecskeméti nagy bevásárlóközpont húsosztályának menedzsere kedden délelőtt telefonált be beosztottjának, hogy azonnali hatállyal csökkentse le a vesepecsenye kilónkénti árát 2839 forintról 899 forintra. Mint később kiderült, a leárazást saját céljai érdekében, felhatalmazás nélkül végeztette el.

Dél körül ugyanis megjelent a bevásárlócentrumban a menedzser felesége és a rendkívüli akciós áruból huszonegy és fél kiló vesepecsenyét akart vásárolni. Az asszony a régi áron több mint hatvanegyezer forintot, a férj által előírt áron viszont mindössze tizenkilencezer forintot fizetett volna az áhított húsért .

A kasszánál azonban hamar kiderült a trükk, így a körülbelül negyvenezer forintnyi ebül szerzett haszon végül nem károsította az áruházat. A pénztáros ugyanis tisztában volt az érvényben lévő akciókkal és azonnal értesítette a biztonságiakat, akik kihívták a rendőrséget, tudtuk meg Ferenci László alezredestől, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

A kecskeméti rendőrkapitányság csalás gyanúja miatt őrizetbe vette a 37 éves kecskeméti férfit - áll a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményében.