Jenő
-3 °C
6 °C

Volt büntetőbírót gyanúsítanak

2006.07.19. 09:59
Egy 17 milliárdos gazdasági bűncselekményben való közreműködéssel gyanúsítanak egy volt büntetőbírót. A jogtanácsos a gyanú szerint okiratokat hamisított annak érdekében, hogy az utóbbi évek egyik legjelentősebb bűncselekményben érintett cégek fantomizálhatóak legyenek. Pécsi Kálmán panaszt nyújtott be a gyanúsítás ellen.

Pécsi Kálmán egykori büntetőbírót gyanúsítottként hallgatták ki a napokban - írja a Magyar Hírlap. A gyanú szerint a jogtanácsos cégek "fantomizálásában" segédkezett.

Nem is akármilyen ügyben, a lap úgy tudja, hogy egy 17 milliárdos kárétékű bűncselekményben érintettek azok a cégek, amelyeknél közokirat-hamisítást feltételeznek a nyomozók.

A bűncselekményt tucatnyi - számítástechnikai eszközöket forgalmazó - cég követte el 2001-2005-ben. Közülük kettő beszerezte a termékeket, majd értékesítette a többieknek, amelyek aztán egymás között adogatták tovább azokat. A vevők mindig visszaigényelték az általános forgalmi adót, az eladók viszont nem adtak be adóbevallást, vagy ha mégis, nem tüntették fel a bevételeiket, így adót sem fizettek utánuk.

Pécsi Kálmán a lapnak megerősítette a kihallgatás tényét, sőt azt is jelezte, hogy tudomása szerint a rendőrök más bűncselekményekkel is igyekeznek összefüggésbe hozni.

A HVG korábban megírta, hogy ő az egyik vádlottja az ügyfeleit 600 millió forinttal megkárosító győri K-P-H-M ingatlanszövetkezettel kapcsolatos veszprémi büntetőpernek.

A volt büntetőbíró most jelezte, panaszt nyújtott be a gyanúsítás ellen, sőt az eljáró hatóság több vezetője ellen büntetőfeljelentést is tett. Szerinte azzal vívta ki a hatóságok ellenszenvét, hogy több korrupt adóhivatali dolgozót is leleplezett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?