Piroska
-2 °C
5 °C

Kijárási tilalom a pedofiloknak halloween idejére

2006.10.31. 19:47
Az Egyesült Államokban van, ahol táblákon jelzik, mely lakásban lakik pedofil, van, ahol a rendőrök vigyázzák a környéket, de azt mindenhol tiltják, hogy az egykori elítéltek gyerekekkel találkozzanak a hallowwen idején.

Kijárási tilalmat rendeltek el halloween éjszakájára az Egyesült Államok több szövetségi államában, illetve városában a gyermekmegrontásért valaha elítéltekre. A rendelkezés szerint a próbaidőre szabadlábra helyezett vagy amnesztiával szabadult pedofilok nem hagyhatják el otthonukat, nehogy gyerekekkel érintkezzenek mindenszentek előestéjén, amikor angolszász szokás szerint a gyerekek jelmezt öltenek, és töklámpással házról házra járva rémisztő fenyegetésekkel édességeket és gyümölcsöt zsarolnak ki a szomszédságtól.

A tiltás több helyütt kiterjed arra is, hogy az egykori gyerekrontók maguk is álruhába bújjanak vagy édességet osztogassanak, de akadt olyan hatóság is, amely még azt is megtiltotta a pedofiloknak, hogy otthonukban villanyt gyújtsanak, elkerülendő, hogy mit sem sejtő gyerekek becsöngessenek hozzájuk.

Néhány államban találkozóra hívják az érintetteket arra az időre, amíg a gyerekek végigvonulnak a körzeten, New York államban a rendőrség előre be nem jelentett ellenőrzésekkel igyekszik érvényt szerezni az utasításnak. Új-Mexikóban a hatóságok más megoldást ötlöttek ki: táblákat szereltek föl a nem makulátlan múltú állampolgárok ajtaján, eltanácsolva mindenkit attól, hogy becsengessen oda.

Az Egyesült Államokban a pedofil bűncselekmények miatt elítélteknek büntetésük letöltése után be kell jegyeztetniük magukat. Az országban meghaladja a félmillió főt az így nyilvántartásba vettek száma. A szokás szerint halloween idején, október 31-én este gyerekek különféle maskarákban a házakat járva, édességet követelnek.