Alfréd
-2 °C
2 °C

Tizenkét év a nevelt lányával erőszakoskodó férfinak

2006.01.26. 11:21
Helyben hagyta a nevelt lányát több tucatszor megerőszakoló Árvai Zoltán ítéletét a Szegedi Ítélőtábla. A kilenc éves lányt erőszakoló férfi tizenkét év fegyházbüntetést kapott.

Jogerősen is tizenkét év fegyházra ítélték Árvai Zoltánt. A magyarbánhegyesi férfi többször is megerőszakolta az akkor még 12 évnél fiatalabb nevelt lányát.

Megerőszakolta

Árvai 2002. januárjától élt élettársi kapcsolatban P. Ildikóval. Ekkortól nevelték közösen az asszony korábbí házasságából született két lányát, a most 19 éves V. R.-t és a most 13 éves V. K.-t.

A vádlott a családtagok távolléte idején többször maradt kettesben V. K. sértettel, akit legelőször 2002-ben, feltehetően élettársa terhessége alatt - pontosabban meg nem határozható időpontban - erőszakolt meg. A nyomozás adatai szerint első alkalommal testi erejét kihasználva kényszerítette közösülésre az akkor 9 éves gyermeket.

ezután a férfi hasonló körülmények között még többször megerőszakolta nevelt lányát, a zaklatást azután is folytatta, hogy feleségül vette P. Ildikót és megszületett közös gyermekük.

Két éven át zaklatta

Árvai 2002. júniusa és 2004. augusztusa között mintegy 35-40 alkalommal közösült a sértettel. A sértett a vádlotthoz érzelmileg ragaszkodó édesanyjának sem merte elmondani a történteket, mert attól tartott, hogy az anyja nem hisz neki, de attól is félt, hogy Árvai anyjától megtudja panaszait, s emiatt bántalmazni fogja.

A lány végül vér szerinti apjának mesélt a zaklatásokról, aki feljelentést tett.

Árvait már az első fokú bíróság is tizenkét év fegyházra és tíz évi közügyektől való eltiltásra ítélte. A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla helyben hagyta az ítéletet.