Bernadett
-2 °C
4 °C

Másfél éves gyermeket erőszakoltak a netes pedofilok

2006.03.15. 23:46
Huszonhét pedofilt helyeztek vád alá az Egyesült Államokban. Valamennyien egy chatszoba tagjai voltak, élőben közvetítették a gyermekek megerőszakolását egymásnak. Legifjabb áldozatuk egy tizennyolc hónapos kisgyerek volt.

Brutális pedofil bandát lepleztek le az Egyesült Államokban, jelentette a CNN. Az interneten, chatszobákban szerveződő pedofilok a weben élőben közvetítették a gyermekek megerőszakolását. Áldozataik egyike egy 18 hónapos kisgyerek volt, de még négy, tizenkét éven aluli gyermeket is megerőszakoltak.

Az amerikai hatóságok eddig a chatszoba 27 tagját helyezték vád alá. A hatóságok egy gyanúsítottat még keresnek, jelentette a CNN.

13 gyanúsított az Egyesült Államokban, 9 Kanadában, 3 Ausztráliában és kettő Angliában él. Négyüket vádolják gyermekek megerőszakolásával, a többit gyermekpornográfia birtoklásával, terjesztésével és előállításával gyanúsítják.

"A chatszoba tagjaira a jog teljes erejével fogunk lesújtani" - jelentette ki sajtótájékoztatóján Alberto Gonzales amerikai igazságügyi miniszter. Mint mondta, az áldozatokat védő őrizetbe vették.

Gonzales szerint a chatszoba a pedofília legmocskosabb fertője volt. Julie Myers, Gonzales helyettese szerint a szoba tagjai "megrendelésre molesztáltak".

A nyomozók szerint a chatszobához tartozó weboldal nem kért pénzt a képekért, de szervezetileg hierarchikus felépítésű volt. Bár Myers részleteket nem közölt, azt elmondta, hogy a tagok az újonnan jelentkezőktőlé különféle bizonyítékokat kértek arra, hogy nem rendőrök.