Ágnes
-1 °C
2 °C

Hat évet kapott az érsekhalmi pedofil

2005.02.03. 13:49
Az elsőfokú ítéletet helybenhagyva jogerősen hat év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla a saját lányával fajtalankodó férfit.
Három és fél éves leánygyermekével fajtalankodott az az érsekhalmi férfi, akit csütörtökön jogerősen hat év fegyház büntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla, tájékoztatott a táblabíróság sajtótitkára. Bátyi Zoltán közölte, a tett elkövetésekor 51 éves Balogh Andornak az 1988-ban létesített élettársi kapcsolatából három gyermeke született, köztük a sértett kislány.

2003. október végén, amikor a férfi élettársa elment előző kapcsolatából született lányával dolgozni, a vádlott érsekhalmi házukban otthon maradt három és fél éves és kétéves gyermekével. A férfi a délelőtti órákban a ház egyik szobájában meztelenre vetkőzött, majd három és fél éves kislányát az ágyra fektette, s levette róla a nadrágot. A vádlott a gyermek mellé guggolt az ágyon, majd a kislány nemi szervét simogatta, s közben önkielégítést végzett.

A kislány 2003 karácsonyán édesanyjának négyszemközt elmondta, mi történt vele. Az anya 2004. január 5-én tett feljelentést a Bajai Rendőrkapitányságon. A vádlott a tett elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta.

A Szegedi Ítélőtábla tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek a férfit, amiért 6 év fegyházra ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A büntetőtanács döntésével helybenhagyta az elsőfokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság ítéletét.