Judit
2 °C
7 °C

Pedofilt fogtak Sóskúton

2002.06.14. 14:46
Egy sóskúti férfi autókázásra csábított 10-12 éves sóskúti fiúkat, és pénzért cserébe fajtalanságra akarta rávenni őket. A rendőrség feltételezi, hogy a férfi több esetben bepróbálkozott. A nyomozók arra számítanak, hogy a környékről több sértett is jelentkezhet. A rendőrség bezárta volna a gyanúsítottat, de az ügyészség úgy ítélte meg, el lehet engedni.
Az Érdi Rendőrkapitányság megrontás bűntettének alapos gyanúja miatt őrizetbe vette és eljárást indított Zs. J. biatorbágyi férfi ellen. Az eljárást sóskúti lakosok bejelentése nyomán indították májusban, akkor még ismeretlen tettes ellen, aki Sóskúton autókázásra hívott két 10-12 éves fiút, akiket anyagi ellenszolgáltatásért cserébe - 1000 illetve 500 forintért - két alkalommal fajtalanságra próbált rávenni.

A rendőrség bezárta volna

A két fiú iskolatársainak mondta el az esetet, később így értesültek a településen lakó felnőttek is, akik feljelentést tettek a férfi ellen.

A kapitányság kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatásba helyezését, de a budaörsi ügyészség állásfoglalása szerint szabadon lehet engedni Zs. J.-t, így pár órán belül elengedjük - mondta az Indexnek az Érdi Rendőrkapitányság vezetője, Mihály István, ezredes.

A vezető azt nem mondhatta meg, mi állt az ügyészség indoklásában.

A kapitány elmondta, hogy a gyerekek által adott személyleírások, illetve a gyanúsított gépkocsijának leírása alapján sikerült beazonosítania a rendőröknek Zs. J.-t, aki elismerte, hogy több kiskorú fiút próbált fajtalanságra rávenni.

Nem ma kezdte

Zs. J. 1989-ben már volt hasonló bűncselekmények miatt büntetve, ezért feltehető, hogy Pest és Fejér megyében is megpróbált kiskorú fiúkkal anyagi ellenszolgáltatás fejében nemi kapcsolatot létesíteni.

Az Érdi Rendőrkapitányság kéri azokat, akiknek hasonló esetről tudomásuk van, vagy kiskorú fiúgyermeküket, ismerősüket a fenti személyleírásnak megfelelő, vagy ahhoz hasonló férfi társaságban látták, forduljanak a helyi rendőrkapitánysághoz, vagy hívják az Érdi Rendőrkapitányságot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?