Szilárda
-4 °C
2 °C

Pedofiloknak szállított kiskorúakat a lelkész

ABCNews
2008.09.26. 09:57
Az FBI letartóztatta Tony Alamo-t, az ismert arizonai hittérítőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy pedofil célokra hozott át gyerekeket a mexikói határon. "Az egyházunk szentséges" - védekezett Alamo.

Az FBI szóvivője szerint elfogásakor Alamo-val nem voltak gyerekek. Pár nappal korábban, amikor újságírók a vádakról kérdezték, Alamo még fölényeskedve nevette ki őket, holott akkor épp több mint 100 FBI-ügynök kutatta át egyháza arkansas-i komplexumát. A nyomozók gyerekpornó, kiskorúval kötött házasság, poligámia, továbbá gyerekek fizikai és szexuális bántalmazása ügyében kutakodtak.

Alamo-t volt hívei jelentették fel, mert szerintük verte a rosszalkodó gyerekeket, a szülőket pedig különböző kihágások miatt elválasztotta a családjuktól. A súlyos vádak ellenére az akkor még szabadlábon lévő pap fesztelenül nyilatkozott, és főleg azt kifogásolta, hogy pont a 74-ik születésnapján hurcolják meg. A vádakat tagadta, miként kiállt korábbi véleménye mellett is, miszerint üdvös az idősebb férfiak és az akár tízéves kislányok közötti házasság.

"A kormánytól - azoktól az ördögöktől - kaptam ezt születésnapi ajándékra," mondta Alamo a házkutatásaktól. "Az ellenem és az egyházam ellen folyó támadások 44 éve tartanak, nincs bennük semmi új. Azt hiszik, árthatnak nekem, de elég jól vagyok. A Biblia szerint ugrálj örömödben, ha üldöznek, mert a prófétákkal is ezt tették."

Amikor még letartóztatása előtt arról kérdezték, hogy egyháza komplexumában bántalmaztak, illetve szexuálisan molesztáltak-e gyerekeket, szarkasztikusan így kerülte meg a kérdést: "Hogyne. Nyitottak vagyunk a gyerekmolesztálásra. Igazi egyház vagyunk, nem hamis, ezért szálltak ránk ennyire."

Alamo azt is tagadta, hogy gyerekpornó lenne a a birtokon. "Feldúlták a templomunkat, a hálószobámat, de egyetlen pornóképet sem találtak. Miért is lenne rá szükségem? Jogilag vak vagyok, nem is tudtam volna megnézni."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!