Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pedofíliával vádolják a katari uralkodócsalád egyik tagját

2004.09.17. 11:26
Letartóztattak a cseh hatóságok egy arab sejket, aki a gyanú szerint titlott szexuális kapcsolatot tartott fenn fiatal lányokkal. A katari uralkodócsalád tagjának két cseh kerítő is segített.
Kiskorú lányokkal fenntartott tiltott szexuális kapcsolatok vádjával Prágában letartóztatták a katari uralkodócsalád egyik tagját, jelentette be pénteken a cseh rendőrség. A cseh média értesülése szerint a katari állam emírjének, Hamad bin Kalifa asz-Szani sejknek a 44 éves fiáról, Hamid Szaniról van szó, aki a kilencvenes években utazási irodát nyitott Prágában, s azóta gyakran tartózkodik hosszabb ideig a cseh fővárosban.

Hamid Szanival együtt a hatóságok két cseh nőt is letartóztattak, akik kerítőként fiatal lányokat toboroztak a közel-keleti sejknek. A Vecerník Praha című lap szerint Hamid Szaninak hazájában három felesége van.

Iva Knolová rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a tiltott szexuális kapcsolatokat ápoló gazdag arabot egy fiatal lány szülei adták rendőrkézre. "A 12 éves lány elmondta szüleinek: barátnője szexuális kapcsolatokkal sok pénzhez jut, s neki is felajánlotta, hogy elviszi magával az illetőhöz" - mondta újságíróknak Knolová.

A hatóságok ezt követően megfigyelés alá vonták a sejk Moldva-parti luxus lakosztályát, s kihallgatták a ház lakóit is, majd az így megszerzett bizonyítékok alapján letartóztatták a katari sejket, illetve két prágai segítőjét. "A házkutatáskor számos pedofíliára utaló bizonyítékot találtunk, s a kezünkbe került egy több száz női nevet tartalmazó lista is" - pontosított a szóvivő.

Knolová elmondta, hogy a katari állampolgárt előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség, míg a két kerítőnőt szabadlábon vizsgálják. A hatályos cseh törvények szerint mindhármukat akár nyolc évi szabadságvesztés is fenyegeti.