Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Pedofíliával vádolják a katari uralkodócsalád egyik tagját

2004.09.17. 11:26
Letartóztattak a cseh hatóságok egy arab sejket, aki a gyanú szerint titlott szexuális kapcsolatot tartott fenn fiatal lányokkal. A katari uralkodócsalád tagjának két cseh kerítő is segített.
Kiskorú lányokkal fenntartott tiltott szexuális kapcsolatok vádjával Prágában letartóztatták a katari uralkodócsalád egyik tagját, jelentette be pénteken a cseh rendőrség. A cseh média értesülése szerint a katari állam emírjének, Hamad bin Kalifa asz-Szani sejknek a 44 éves fiáról, Hamid Szaniról van szó, aki a kilencvenes években utazási irodát nyitott Prágában, s azóta gyakran tartózkodik hosszabb ideig a cseh fővárosban.

Hamid Szanival együtt a hatóságok két cseh nőt is letartóztattak, akik kerítőként fiatal lányokat toboroztak a közel-keleti sejknek. A Vecerník Praha című lap szerint Hamid Szaninak hazájában három felesége van.

Iva Knolová rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a tiltott szexuális kapcsolatokat ápoló gazdag arabot egy fiatal lány szülei adták rendőrkézre. "A 12 éves lány elmondta szüleinek: barátnője szexuális kapcsolatokkal sok pénzhez jut, s neki is felajánlotta, hogy elviszi magával az illetőhöz" - mondta újságíróknak Knolová.

A hatóságok ezt követően megfigyelés alá vonták a sejk Moldva-parti luxus lakosztályát, s kihallgatták a ház lakóit is, majd az így megszerzett bizonyítékok alapján letartóztatták a katari sejket, illetve két prágai segítőjét. "A házkutatáskor számos pedofíliára utaló bizonyítékot találtunk, s a kezünkbe került egy több száz női nevet tartalmazó lista is" - pontosított a szóvivő.

Knolová elmondta, hogy a katari állampolgárt előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség, míg a két kerítőnőt szabadlábon vizsgálják. A hatályos cseh törvények szerint mindhármukat akár nyolc évi szabadságvesztés is fenyegeti.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!