Hajtóvadászat egy pedofil túlélőművész után

2007.10.04. 22:14
Chester Arthur Stiles, az amerikai haditengerészet egykori parancsnoka után kutatnak Amerikában, miután a rendőrség birtokába került egy videofelvétel, melyen megerőszakol egy 3 éves kislányt. A nyomozás várhatóan nehézkes lesz, mivel a férfi túlélő művész, volt barátnője szerint tökéletesen rejtőzködik akár egy nagyvárosban, akár a sivatagban.

Amerikában országos hajtóvadászatot indítottak a haditengerészet egy volt parancsnoka után, aki megerőszakolt egy hároméves kislányt egy négy évvel ezelőtt készült, rejtélyes eredetű videofelvételen.

Az FBI figyelmeztette a lakosságot, hogy a 37 éves Chester Arthur Stiles nagyon veszedelmes bűnöző, aki fegyvert visel és már többször összeütközésbe került a rendőrökkel.

A körözött férfi állatidomárként dolgozott Las Vegasban a világhírű illuzionista pár, Siegfried és Roy számára. A néhány napja a nevadai rendőrség birtokába került videofelvételen egy hároméves kislánnyal fajtalankodik. A videokazettát egy gyermekpornográfia miatt őrizetbe vett pedofil adta át a rendőrségnek, azt állítva, hogy a nevadai sivatagban találta öt hónappal korábban.

A rendőrség a gyanúsított menyasszonya, Tina Allen segítségével azonosította a molesztálás áldozatát, aki már 7 éves.

A barátnő szerint Stiles nagyon erőszakos ember és valóságos túlélőművész, tökéletesen el tud rejtőzködni úgy a sivatagban, mint a nagyvárosi tömegben, és egy kés segítségével könnyűszerrel elbánik vadon élő állatokkal, ragadozókkal is. Egyszer megfogadta, hogy soha nem kapják el élve.

„Előfordult, hogy egy évig hajléktalanként él az utcán, mert úgy döntött, így akar élni” – mesélte a barátnő. Elmondta, hogy néha látja őt, de az utóbbi időben nem találkoztak, írja az ABC News.

Az exparancsnok ellen korábban már többször vádat emeltek kiskorúak szexuális zaklatása, testi sértés, kábítószer-élvezet, lopás, illegális fegyverviselés miatt.