Piroska
-2 °C
5 °C

Pedofíliával gyanúsított férfiakat vettek őrizetbe

2005.04.19. 11:45
Két pedofiliával gyanúsított fiatal férfit vettek őrizetbe a napokban, egyiküket azzal gyanúsítják, hogy fiatalkorú intézeti fiúkat rontott meg Miskolcon, míg a másik egy nyolcéves kislánnyal próbált meg erőszakoskodni Nyíregyházán, a rendőrség rendelkezésére álló adatok szerint.

Intézetben nevelkedő fiatalkorú fiúakkal fajtalankodott egy miskolci nevelőintézet 28 éves alkalmazottja, derül ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság keddi közleményéből.

A rendőrség adatai szerint a férfi, aki maga is csecsemő korától intézetben nőtt fel, 2004 óta legalább négy fiatalkorú, intézeti fiút pszichikai kényszer alkalmazásával fajtalanság eltűrésére kényszerített. Az esettel kapcsolatban a rendőrség, a nyomozás érdekeire hivatkozva, egyelőre nem kíván több információt közzétenni. Így többek között azt sem tudni, hogy melyik intézetről van szó, illetve hogy ott milyen munkakörben dolgozott a gyanúsított.

A rendőrséget az intézet értesítette, a férfit azóta őrizetbe vették szemérem elleni erőszak alapos gyanúja miatt. Az ügyet vizsgáló Miskolci Rendőrkapitányság hamarosan előterjesztést tesz a férfi előzetes letartóztatásba helyezésére.

Nyolc éves lánnyal erőszakoskodott

Nyíregyházán hétfőn vettek őrizetbe egy 25 éves helybéli férfit. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértésével, erőszakos közösülés kísérletével és kifosztással gyanúsítja azt a piaci büfést, aki egy nyolcéves kislánnyal erőszakoskodott, áll a rendőrség keddi közleményében.

A Tokaji úti, volt KGST-piac büféjében dolgozó férfi még szombaton szóba elegyedett egy ott árusító nő nyolcéves kislányával, majd a gyermeket a közeli bokros területre csalta, ahol bántalmazni kezdte. Fojtogatta a kislányt, majd megpróbálta megerőszakolni, és amikor ez nem sikerült, elvette gyermek fülbevalóját, kulcscsomóját és magára hagyta. A gyermeket anyja nem sokkal később keresni kezdte, de csak a késő délutáni órákban találtak rá arra járók. A kislányt sokkos állapotban szállították kórházba.

A pedofil jellegű bűncselekményt pszichológus és orvos szakértő bevonásával vizsgáló nyomozók a fülbevalókat a gyanúsított lakásán megtalálták. A férfi előzetes letatóztatására a rendőrök hamarosan javaslatot tesznek.