Viola
-6 °C
-2 °C

Kanadai angoltanár a világszerte körözött pedofil

2007.10.16. 12:42

Azonosította az Interpol a nyolc napja világszerte körözött pedofilt. A múlt hétfőn nyilvánosságra hozott képeken a 32 éves kanadai angoltanár, Cristopher Paul Neil látható az Interpol thaiföldi irodája szerint, írja a BBC.

A férfi az európai Interpol szerint múlt hétfőn érkezhetett Thaiföldre Dél-Koreából. A férfi olyan pedofil képeken szerepelt, amiket 2002-2003-ban készítethettek Vietnamban és Kambodzsában. Bár a képeken eltorzították az arcát, egy német számítástechnikai szakembernek sikerült az azonosításhoz szükséges mértékben kitisztítania a képeket.

Az Interpol tájékoztatása szerint a férfit öt különböző forrás azonosította három országban. Egybehangzó állításuk szerint a férfi angolt tanít egy dél-koreai iskolában. Az Interpol adatai szerint a férfi korábban, 2003-2004-ben Thaiföldön tanított.

A férfi után most kettőzött erővel folytatják az embervadászatot Thaiföldön. A férfi az Interpol birtokába került fényképek alapján legalább 12 kisfiút gyalázott meg, a hatóságok szerint amíg szabadlábon van, veszélyt jelent minden gyerekre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!