Valér
-2 °C
0 °C

Pedofil azonosításához kér segítséget az Interpol

2007.10.08. 11:41
A lakosságtól kér segítséget az Interpol egy pedofil azonosításához. A férfiról az interneten kétszáz olyan kép kering, melyeken gyerekeket molesztál.

Tanúkat keres az Interpol annak a férfinak az azonosításához, akirõl olyan fényképek terjednek a világhálón, melyeken tizenkét hat-tizenegy éves fiút bántalmaz szexuálisan. A képek valószínûleg Vietnamban és Kambodzsában készültek, 2002 és 2003 között.

Három éve találták meg Németországban az elsõ olyan képet, amelyen a férfi szerepel - nyilatkozta az Interpol. A fotókat azonban úgy torzította el, hogy ne lehessen felismerni az arcát, de a német szövetségi bûnügyi rendõrség és az Interpol embercsempészéssel foglalkozó csapata számítógépes specialistáinak sikerült helyreállítaniuk a fényképeket.

A pedofil hátrafésülve hordja a haját, és körülbelül 35-40 év körüli lehet. Az Interpol a leírás alapján 186 államban keresi, még mindig sikertelenül. "Már minden eszközt felhasználtunk ahhoz, hogy azonosítani tudjuk õt, és bíróság elé vigyük, de egyik sem vezetett sikerre. Ezért most a lakosság segítségét kérjük az azonosításhoz, mert ha nem sikerül õt elkapnunk, akkor még több gyereket fog megerõszakolni" - mondta Ronald Noble, mondta a rendõri szervezet vezetõje.

Az Interpol összesen 520 ezer olyan képrõl tart fenn adatbázist, amelyeken kiskorúakat bántalmaznak szexuálisan. Eddig a modern képkezelõ szoftverekkel 600 áldozatra ismertek rá 31 országból.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!