Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bankrablásból származik a pedofil sorozatgyilkos kincse

2004.07.24. 11:25
Mégsem az Action Directe nevű francia terrorcsoport úgynevezett hadipénztárát, hanem egy bankrablásból származó aranykincset kaparintott meg Michel Fourniret, francia pedofil sorozatgyilkos. A nyomozók az ötven kiló kincsből már csak 25 ezer euró értékű aranyérmét találtak meg.
Az 1980-as évek egyik hírhedt franciaországi betörőbandájának zsákmányából származik Michel Fourniret, a Belgiumban letartóztatott francia pedofil sorozatgyilkos rejtélyes aranykincse, közölte szombati számában a Libération című francia lap.

Az újság értesülése szerint az "ardenneki rém" egy korábbi, nemi erőszakért kiszabott börtönbüntetéséből szabadulva kaparintotta meg cellatársai bankrablásból származó 50 kilónyi aranykincsét, amelyet azok egy Párizs melletti kis temetőben rejtettek el a földben. Fourniret 1998-ban ásta ki az aranyérmékből és aranyrudakból álló zsákmányt.

A rejtekhelyhez egyik rabtársának élettársa vezette el, akit aztán Fourniret később megölt, hogy ne kelljen osztozkodnia a zsákmányon. A korábbi hírek arról szóltak, hogy a pedofil sorozatgyilkos az Action Directe nevű francia terrorcsoport úgynevezett hadipénztárát kaparintotta meg és abból vásárolt magának az Ardennekben vadászkastélyt, amelynek területén két áldozata holttestét is elföldelte.

A Libération szerint a sokmilliót érő aranykincsből a nyomozók már csak 25 ezer euró értékű aranyérmét találtak meg a tucatnyi fiatal nő megerőszakolásával és meggyilkolásával vádolt férfi lakhelyén. A 62 éves férfi eddig 9 gyilkosságot vallott be.