Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Elkapták a bozontos kanadai pedofilt

2007.10.19. 07:32
Letartóztatták pénteken Thaiföld északi részén a világszerte körözött, pedofíliával gyanúsított kanadai férfit - jelentette be az ázsiai ország rendőrsége.

A 32 éves Christopher Paul tábori lelkészként és gyermekek lelki tanácsadójaként dolgozott korábban a kanadai hadseregnél, az utóbbi öt évben pedig angoltanárként kelet-ázsiai országokban.

Az Interpol példa nélkül álló, az egész világra kiterjedő hajtóvadászatot indított ellene. Annak segítségével került kézre, hogy rendőrségi szakemberek rekonstruálták az arcát azokról a világhálón fellelt - a feltételezés szerint Vietnamban és Kambodzsában készült - képekről, amelyeken fiatal fiúkkal való fajtalankodás közben látható.

Christopher Paulról már az elmúlt napokban ismerté vált, hogy Thaiföldön tartózkodik, ahol korábban szintén évekig dolgozott nyelvtanárként.

A szokatlan világkampány következtében az elmúlt időszakban jelentkeztek olyan fiatalember is, aki azt állította, hogy maga is áldozata volt Paul szenvedélyének. A 18 éves fiú azt mondta a rendőröknek, hogy a kanadai tanár két évvel ezelőtt megerőszakolta őt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!