Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Elítéltek egy magyar pedofilt Ausztriában

2003.11.27. 16:53
Hét év börtönbüntetésre ítélte első fokon csütörtökön a voralbergi tartományi bíróság Feldkirchben azt a magyar származású bregenzi zenetanárt, aki szexuálisan zaklatta tanítványait, és két kiskorút megerőszakolt.
Az Ö3 osztrák hírrádió arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a vád szerint a magyar származású zenetanár 1988 és 2001 között kilenc kislánnyal erőszakoskodott.

A vol.at információi szerint a 42 éves férfi, aki zongoraleckéket adott a kislányoknak, többek közt kétrendbeli nemi erőszakért és hatrendbeli szexuális zaklatásért állt a bíróság elé.

A férfi mindig korábbi tanítványai közül választotta ki áldozatait, akik az elkövetések idején nyolc és tizenhat év közöttiek voltak. A zaklatást elszenvedő kiskorúak a szakértők szerint maradandó pszichés sérüléseket szenvedtek, többen még most is kezelés alatt állnak.

A Peter Mueck vezette bíróság az összes vádpontban bűnösnek találta a vádlottat, azonban a fellebbezések miatt az ítélet még nem jogerős.

A vádlottat szeptember óta tartják vizsgálati fogságban, miután egy ismeretlen szemtanú elektronikus postán küldött üzenetben tájékoztatta a rendőrséget a zenetanár bűncselekményeiről.