Auguszta
-3 °C
2 °C

Bevonják a pécsi gázoló jogosítványát

2008.05.23. 12:06
Bevonják annak a sofőrnek a jogosítványát, aki szerdán halálra gázolt egy 20 hónapos gyereket és nagymamáját, mikor a zebrán keltek át. A 32 éves férfi tagadja bűnösségét, a rendőrség pénteken ismét meghallgatja.

Bevonják annak a 32 éves férfinek a jogosítványt, aki szerdán elütött a zebrán egy nagymamát és az unokáját Pécsen. A balesetben a 20 hónapos gyermek és a nagymama is meghalt. A gázolót pénteken újra meghallgatják, tájékoztatott Zsobrák Péter a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A baleset egy forgalmas útszakaszon történt a kertvárosban. Az idős nő a gyerekkel már majdnem a zebra felénél tartott, amikor elgázolták őket. A babakocsi 80 métert gurult, egy másik autónak csapódva állt meg. A nagymama csütörtök reggelre a kórházban belehalt sérüléseibe. A gyerek csütörtök éjjel hunyt el.

A balesetet okozó 32 éves sofőr az első meghallgatáson nem vallotta magát bűnösnek. A rendőrség halálos közúti baleset okozása miatt indított ellene eljárást, szabadlábon védekezhet. Pénteken újra meghallgatja a rendőrség.

Tavaly 35 gyalogos gázoltak el zebrán Pécsen. Ketten meghaltak, 13-an súlyos sérüléseket szenvedtek. Idén május közepéig 8 gyalogost ütöttek el, közülük öten súlyosan megsérültek. Az országban 2007-ben 3453 gyalogost ütöttek el.